maanantai 18. helmikuuta 2008

Tilasin kämpän... Sain palatsin;)

Keskiviikkona pääsin siis muuttamaan uuteen kämppääni, joka muuten on aivan järkyttävän hieno ja tilava! Harmi vaan, että vuokra seuraa samaa linjaa. About 450 euroa kuussa, ja vielä ilman nettiä!!! S**tana! Jokainen sivistyksen parissa elävä tarvitsee nettiyhteyden, onneksi yhdellä kämppiksistäni oli langaton netti valmiina, jota hän suostui jakamaan mitättömällä 15 aussidollarin kuukausihinnalla. Mutta vastineeksi jumalattomasta kiskonnasta, asunto on täysin uudistettu, sisältäen 6 makuuhuonetta, ison ja erittäin modernin keittiön, laajat ruokailutilat ja olohuoneen kolmella sohvalla ja tv:llä. Asuntoon kuuluu 2 kerrosta, 2 vessaa, 2 suihkua ja muutama komero, ja oma huoneeni on muutamaa neliötä pienempi kuin Karankorockissa, mutta tällä kertaa omistan myös parvekkeen:) Sänky on kingsize-luokkaa oleva single, erittäin laadukas, toisin kuin Karankorockin kapulaviritelmät, ja massiivinen peilikaappi toimii budoaarini muotijuryna, jonne säilön myös tulevat Armanin mittatilauspukuni:) Koko asuntokompleksissa (joka on nimeltään Geegal) on 10 vastaavaa asuntoa, ja pihalla on yhteiset oleskelu – ja grillitilat, kuin myös sisällä yhteinen tv- ja biljardihuone.

Kämppikseni eivät ihan vastanneet käsitystäni siitä telinevoimistelujoukkueesta, mutta onneksi he olivat ainakin mukavia:) Säkää oli mukana myös sinänsä, että viime vuonna täällä majaillut Maria Claudelin oli samassa asunnossa, ja puolet kämppiksistä ovat hänen vanhoja huonetovereitaan. Ensimmäisessä kuvassa Renar Ja Tim. Renar on 26.v pikkumies Bangladeshistä, ja Tim on 27.v paikallinen, surffarilta erehdyttävästi näyttävä taistelija. Toisen kuvan vasemmassa laidassa on Sharon, 24.v, myöskin paikallinen, ja seuraavassa kuvassa epämääräisen tutulta näyttävän, ja kuvassa huimat mittasuhteet saavan kolossin vieressä on Soo Jung, 30.v ”tyttönen” Etelä-Koreasta. Kuudes kämppis on vielä saapumatta, ja toivoni onkin hänen varassaan. Liputankin aina iltaisin Tre Knonoria (kuva alla) parvekkeeltani, jotta se entisen länsinaapurin notkea joukkue löytäisi varmasti tiensä oikeaan osoitteeseen. Tällä hetkellä siis minä ja Soo olemme uusia opiskelijoita, kun taas loput kämpästämme ovat jo vanhoja konkareita. Muuten Geegalissa jakauma menee aika tasan 50-50, puolien ollessa juuri saapuneita tulokkaita, ja puolien ollessa vanhoja opiskelijoita.

Vaikka suurin osa porukasta on Geegalissa melko vanhaa (yli 24.v), niin hämmennyksen maksimoimiseksi, ulkomaalainen 25-vuotias vastaa suomalaista kaksikymppistä. Tuossa iässä porukka muuttaa täällä vasta pois kotoa, kun taas suomalainen on jo parikymppisenä kokeillut omien siipiensä kantavuutta useamman vuoden ajan. Ja varsinkin kotimainen miesväestö, joka on käynyt asepalveluksen, on henkisesti paljon vanhempaa kuin paikalliset hienohelmapuudelit, joilla ei ole intistä mitään hajua. Eli en siis tunne itseäni täällä mitenkään junioriksi, päinvastoin. Muutenkin, koska suoritan tutkinnon jälkimmäistä puolikasta, eli olen ns. post-graduate student, ovat lähes kaikki kurssikaverini yli 25.v, ja ihmiset täällä hämmästelevät ikääni ja opintojeni vaihetta;) Vaikka täällä opiskelu maksaa ”hieman” enemmän kuin Suomessa, eli rapiat 10 000 euroa vuodessa, niin jengi ei ole kyllä kiinnostunut siitä tasan sen enempää kuin ilmaisjakelulla pelaavassa kotimaassa. Huomaa kyllä että pappa betalar!

Keskiviikkona housing service (joka siis isännöi Geegalin lisäksi myös Gumalia ja Bulga Ngurraa, kahta muuta asuntolaa) järjesti asuntolan väelle bileet Bondi Beachillä, itse tosin suuntasin hostellin kavereiden kanssa Hazelin läksiäisiin, jotka vietettiin pimeän kulman irkkupubissa. Suunnitelmani viettää vesiselvä vaihtovuosi murenivat siis 6 päivässä, ja noin 7 kuukauden vakaa alkoholiton putkeni sai irlantilaisen päätöksen. Prkl, olisihan se pitänyt edes Fostersilla katkoa, mutta olin varma että joku Belfastin fanaatikko laittaisi pommin kaljaani jos en tilaisi jotain irlantilaista, joten päädyin siis oman henkeni pitimiksi Toohey´siin.

Irlantilainen mallas ei kuitenkaan kutkuttanut makuhermoja halutulla tavalla, ja siirryinkin oluelta näyttävän kuranjuonnin jälkeen henkeni uhalla meksikolaiseen, viiksekkään Pedron kuselta näyttävään, mutta lähdeveden ja oluen sekoitukselta maistuvaan jumalaiseen Coronaan, jossa yhdistyvät taivaallisen virkeä maku ja tyylikäs design-muotoilu. Pistimme baarissa elon todella risaiseksi, ja karaokevehkeet saivat kyytiä, samoin kuin tärykalvoni. Vaikka en ikinä missään kulmakuppilan tapaisissa pubeissa olekaan viihtynyt, niin lievitettyäni tuskaani muutamalla Coronalla meininki alkoi selvästi parantua. Tosin bileet loppuivat kahden aikoihin siihen kun jengimme pisti karaokevehkeet paskaksi! Rankat menoliikkeet laulun tahdissa menivät reisille, ja porukka oli yhtäkkiä DJ:n sylissä ja siinä hötäkässä noin 4 litraa olutta päätti materialisoitua koko hommaa kannattelevan tietokoneen kanssa. Siistiä, eikö? Tämän jälkeen osa porukasta päätti lähteä nukkumaan, osan jäädessä parantamaan maailmaa ja baarin kassavirtaa. Kuuluimme Ryanin kanssa ensimmäiseen porukkaan, ja hänen jäädessä hostelliin jatkoin yksin matkaani asuntolaan, jonne oli siis noin 15 minuutin kävely Billabongilta.

Vaikka yliopistolla ja muissa infolehtisissä on varoiteltu iltaisin/öisin yksin liikkumisesta, niin itse ainakin havaitsin sen olevan täysin turvallista. Ja muutenkin, eivätköhän nuo varoitukset koske lähinnä jotain tyttölapsia ja alle 50-kiloisia tuuliviirejä. Jos joku haluaa kuitenkin välttämättä heittää elämänsä hukkaan ja yrittää ryöstää 80-kiloa ehtaa skandinaavilihaa, niin parempi sitten käydä maansiirtofirman kautta, koska ei paikallisten riisitikuilla kyllä suomalaista tunkkia käännetä.

9 kommenttia:

Heini kirjoitti...

On tainnut olla Korean tyttö aika kauan ulkomailla. Koreassa nimittäin kukaan ei IKINÄ pukeutuisi noin. Lyhyt hame on ihan okei, mut jo olkapäiden paljastaminen on hurjan rohkeaa (ja jopa paheksuttavaa) siellä... Ihan vaan tiedoksi ettet suunnittele seuraavaa matkaa ihan väärin perustein ;)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Loistavaa;) Juuri tämän tapaista muotikonsultointia kaipaan lisääkin;) Täytyypä asia vielä Soolta varmistaa, mutta muistaakseni tänään oli puhetta, että hän olisi Australiassa jo kaksi vuotta viettänyt, mutta nyt vasta Sydneyyn asti saapunut. Varma en ole, joten väittelemään en vielä kykene. Lisää samanlaista palautetta kiitos;)Varsinkin, kun tuota naissukupuolta on vaikeampi arvioida puolueettomin kriteerein;)

Tytti Inksa kirjoitti...

Vai että Ausseihin olet eksynyt.. Itsekin vaihdon kokeneena voin kyllä sanoa, että vastaavaa kokemusta on muualta mahdotonta saada. Vieläkin n. 5 vuotta myöhemmin ajattelen reissua ja ihmisiä lähes päivittäin:) Sitten kommenttia blogista: Ei vaate ihmistä tee. Voisit vähän rajoittaa tuota muotihöpinää. Alkaa kuulostaa jo naisen suusta tulleelta tekstiltä. Ilman muita naisia koskevia kommentteja miettisin jo suuntautumistasi:D (Ja itsehän kuljen koulussa kollareissa ja t-paidassa, jotka on tuurilla puhtaita je ehjiä..)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Mukava kuulla palautetta aikaisemmilta matkaajilta, koska teillä se tieto kuitenkin on parhaiten hallussa. Ja siistii että Tytti eksyit tänne, kiva että kommentoit:)

Niinhän ne sanoo että ei se autokaan ihmistä tee... Kumma kyllä, hyvin näyttää nuo pilinjatkeet siitä huolimatta kauppaa tekevän;)

vesti kirjoitti...

On kyllä mahtavaa tekstiä, ihan innolla odotan aina seuraavan jutun ilmestymistä, jatka vaan samaa rataa kirjoitustyylissä. Totta muuten turiset tuosta yöllä liikkumisesta, ei suomalaista karpaasia ihan niin vaan kammeta nurin, varsinkin jos massaa sattuu olemaan noin kolmen telamiinan verran enemmän kuin sinulla ;)

On muuten aikamoinen kynnys hankkia itselleen Google-tili jolla voi kirjotella kommentteja tänne, itselläni sattui olemaan ennestään erääseen muuhun Googlen palveluun tunnus jolla kirjoitin tänne, jos ei olisi ollut, niin tuskin olisin kirjoittanut.

Parasta mahdollista jatkoa sinne lämpimään.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Hyvä homma että miellyttää, kyllä sitä tommoston kommenttien jälkeen jaksaa taas kirjoitella hymyssä suin:)

Ei nyt itellä tuu ainakaa ihan äkkii mieleen ketää suomalaista vaihtarii, joka olis väkisin käännetty, pois lukien huumausaineet kaljaan ja muut yhtä paljon rohkeutta vaativat suoritukset:)

Ite ainakii kirjottelin alussa Henkan blogii ilman mitään kirjautumisii mihinkään Googleen tms... Turhat toiveet ruutuun, sitte se kirjasinsekamelskavahvistus, ja rasti anonyymi tms. ruutuun jne...

Ja pitäkää te siellä kylmässä miehet ruodussa, et hommat on hoidossa sitte ku palaan... jos palaan:)

Julius kirjoitti...

Hehe, hauska tuo sinun 3 koror -liputus! Äijä kyllä käyttää kaikki maholliset kortit :) Uskomaton kämppä sulla kieltämättä, kelpais monelle! Mulla risumaja-asukilla tosin vois olla vaikeaa tottua noin prameaan menoon ;) Sinut kyllä vielä viittis ryöstää jos tarpeeks monta kaveria koittas kerralla, mut mieti jos sulla ei ois tuollasta jokanaisen unelmaa babyfacea vaan tällanen hevonperse ku mulla ni kaikki karttas 110% varmuudella :)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Kieltämättä, on tää aika makee kämppä, vaikka tosin tuo vuokra on melko suolanen. Ja lappeen nettiyhteyksiin tottuneena, menee jokunen tovi ennenkuin näihin outbackin kaapeleihin tottuu.

Hoho, ihan kuin muistasin miten se Tornion poika kaataa niitä naisia siellä lappeessa ku sieniä sateella. Ei oo kuule sitä päivää vielä nähty milloin sun olis pitäny olla yksin baarissa;)

Surde kirjoitti...

Hihihi kuulinki jo jotain huhua sun putken päättymisestä, en tienny vaa oisinko ollu vihainen vai onnellinen xD. Mut täähän tarkottaa ettei munkaa tarvii lopettaa juomista ja saan edellee käyttää sunnuntaini krapulan potemiseen ja sä et saa enää moralisoida!vihuuu!

Take Care :)