tiistai 3. kesäkuuta 2008

Kavereita kotoa

Toiseksi viimeinen kouluviikko ennen tenttejä alkoi taas tutulla kiireellä. Ryhmätyöt olivat vielä vaiheessa, samoin kuin viimeinen yksilötyö, ja perjantaiksi piti jotain konkreettista saada aikaan. Maanantaista tiistaihin puskin konsultointiryhmätyötäni valmiiksi hiki hatussa, ja pitää kyllä sanoa, että loppujen lopuksi kelpo ainestahan siitä tuli, vaikka kyllä siihen työtunteja meni enemmän kuin laki sallii. Keskiviikkoaamuna oli seuraava tapaaminen toisen ryhmän kanssa, koska Sales Managementin dedis oli perjantaina, ja tarkoituksena oli viimeistellä täysin levällään oleva harkkatyö. Tietysti toiveet valmiista harkasta olivat hukkaan heitettyjä, koska puolet jengistä saapui tapaamiseen tyhjin käsin, selityksiä oli taas joka lähtöön: ”en kerennyt, masentaa, polvet ei kestä, wordi ei toimi, en osaa…”. Huoh… Siinä sitten istuttiin muutama tunti ja rakennettiin puuttuvia osia, joiden olisi pitänyt olla jo valmiita, ja sovittiin että jokainen tekisi loput puuttuvista osioista kotona, deadline samainen ilta, klo 0000. Roger.

Tästä kipaisin sitten pikaruokalounaan kautta keskusasemalle, josta otin junan Circular Quayihin, jossa törmäsin sovitusti tuttuun naamaan susirajalta, Miksaan! Heh, ukkeli oli pikaisella työkeikalla maailman toisella laidalla, vaikka jutuista päätellen reissu oli kyllä täyttä lomaa, lähinnä nähtävyyksiä katsellen ja tytöille flirttaillen:) Ja jotta tässä ei olisi tarpeeksi, niin Aussikeikan jälkeen Miksa otti vielä suunnaksi Jenkit! Tsk tsk, mistä tuommoisia työpaikkoja oikein saa, missä lomat kuitataan työmatkojen piikkiin? Ilmeisesti jäbä on osannut pelata korttinsa oikein. Siinä sitten vaihdettiin kuulumiset, ja ensi töikseni johdatin toverini maistamaan niitä kuuluisia pannareita, pelipaikoilla kun kerta oltiin. Ja ei se ollut helppoa Miksallekaan, vaikka lautasella ei ollut edes yhtään ylimääräisiä fileitä:) Kuva kertoo taas enemmän kuin tuhat sanaa.

Herkkuhetken jälkeen suuntasimme Pitt Streetin kauppa-alueelle pyörimään pariksi tunniksi, ja olihan sitä taas vaihteeksi erittäin mukava turista suomeksi. Jotenkin jännä että tapaa koulukavereita tuosta vain maailman toisella laidalla. Mutta erittäin siistiä. Kyllähän sitä joskus tuntee olonsa hieman yksinäiseksi, kun muut voivat solkotella englannin välissä kotimaisella kielellä, koska kaikista muista maista on jengiä enemmän, mutta meikä pitää yksin siniristilippua yllä. Pitt Streetin jälkeen otimme suunnaksi Broadwayn ostoskeskuksen, siellä pyörittiin tovi, jonka jälkeen Miksan pitikin jo suunnata takaisin omille kulmilleen, koska seuraavana päivänä varttuivatkin jo työt. Tai työt ja työt, varmaan altaalla oleilua, drinkkien tilaamista ja silmäniskujen vaihtoa tarjoilijoiden/respan tyttöjen kanssa. Aika veijari. Harmi ettei ehditty yhdessä tutustua paikalliseen iltaelämään.

Ja eihän niitä ryhmätyön osia kuulunut edes illalla, osa saapui vasta seuraavana päivänä, ja sitä jouduttiin sitten taas työstämään myöhäiseen yöhön saakka, kunnes jonkunlainen kyhäelmä oli valmis. Enää puuttui esitelmä, ja se nakitettiin luonnollisesti sitten ryhmän vähempiosaisille, jotka olivat osallistuneet sen kirjallisen raportin laatimiseen hieman muita vähemmän. Perjantai-illaksi oli sitten luvassa olutkerhon maistajaiset yliopistolla, mutta pahaksi onneksi itselläni oli juuri samaan aikaan Sales Managementin luennot bisneskampuksella, ja se olikin ainoa kurssi jossa luennoitsija otti poliisin lailla nimet ylös joka kerta, ja itse olin käyttänyt jo ne kaksi sallittua poissaoloani aikaisemmin. Perse! Olin kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että näin suomalaisena läsnäoloni olutkekkereissä olisi enemmän kuin suotavaa, joten luentojen alussa satuilin opettajalle tarinoita jostain henkilökohtaisista menoista, ja hetken mietittyään hän antoikin meikälle luvan poistua. Hihhei!

Siitä suunta yliopiston pohjakerrokseen, 10 taalan kuittausmaksu, ja luvassa oli roppakaupalla erilaisia oluita Euroopan eri kolkista, mutta pahaksi onneksi kotimaista suosikkiani, Koffia, ei näkynyt missään. Tapahtuman organisointi ei ollut ehkä parhaimmasta päästä, koska ensimmäiset oluet maistettiin vielä laseista, mutta sen jälkeen vajaan 10 minuutin viiveellä tulleet maltaat tulivat pulloissa, ja olihan se melko selvää että hetken kuluttua arvostelemisesta ei tullut enää yhtään mitään. Itse onnistuin täyttämään kolme ensimmäistä arviointilomaketta, mutta sen jälkeen keskityin vain itse maistelutoimitukseen, (lomakkeet taisivat muuten päätyä pöydän alle/roskiin/ruokaliinoiksi). Virhe. Reilun 70 minuutin kuluttua, ja 7 olutta (tai siis yksi lasi + 6 pulloa) myöhemmin tajusin että perskeles, tässähän alkoi olla semikokoinen nousujurri päällä! Ei hemmetti, tarkoitus oli tulla vain maistelemaan, iltasuunnitelmani ei todellakaan sisältänyt mitään perjantaikännejä tai vastaavia. Huh… Houston, Houston, abort, abort! Carl, tuo olutpäällikkö oli jo lyömässä seuraavaa olutta kouraani, kun päätin vetäytyä vielä ollessani edes jonkun verran selvin päin. Muut jatkoivat vielä Carlin kotiin maistelemaan kotipolttoista, mutta maistiaiset siitä eivät oikein hivelleet meikän makuhermoja, joten oikea ratkaisu oli ottaa kompassisuunta kotiin. Siinä sitten hilpeähkössä mielentilassa tepastelin kotiin, ja ajattelin että josko sitä onnistuisi saamaan uusia aivoituksia pienessä sievässä, ja yritin tehdä koulujuttuja. Tuloksetta. Sitten yritin kirjoittaa blogia. Hah, jos teksti on aikaisemmin ollut hieman korkealentoista, niin nyt se lenteli jo semmoisissa atmosfääreissä, että näin parhaaksi jättää myös sen väliin. Ja yhtäkkiä kellokin näytti jo jostain syystä puoltayötä, joten ajattelin että eiköhän se päivä ole sitten tässä. Tosin koska nousuhumala oli jo ajat sitten kääntynyt laskuhumalaksi, niin nukkumisesta ei tullut mitään, ja pyörinkin sängyssä suunnilleen ympyrää aina aamukuuteen asti!

Heräsin sitten kolmelta seuraavana iltapäivänä, ja fiilis oli kuin yhden päivän kadottaneena! Huomasin myös oudon maun suussani, ja tuntui siltä kuin naapurin kissa olisi paskonut suuhuni nukkuessani. Yök! Sitä paitsi, edellisen illan oluet eivät olleet edes mistään parhaasta päästä, arvostellessani niitä ensimmäisiä, paraskin sai 13/20 pojoa, ja jälkimmäiset eivät olleet yhtään sen parempia, puhumattakaan siitä omatekoisesta maltaasta, joka maistui sitäkin väljähtäneemmältä! Miten olisinkaan kaivannut Coronaa tai Koffia, suoralta kädeltä 18/20 merkkiä antaisin molemmille.

Aamupala/lounas-suihku-kahvi-kombon jälkeen suuntasin Broadwaylle, koska kuudelta oli tarkoitus aloittaa seuraavat kekkerit. Kyseessä oli barbeque-partyt Haydenin ja Soominin tuplasynttäreiden kunniaksi. Tosin edellisiltana olin saanut ohrapirtelöstä jo aivan tarpeekseni, joten nappasinkin Liquor Landista kaksi päkkiä limpparia muistuttavaa Breezeriä mukaani, kuin myös kasan grillattavia kana-kebu-höttö-tikkuja lihatiskiltä. Nestetankkauksen ohella on tärkeää huolehtia myös muusta ravinnosta:) Kotiin päästyäni juhlat olivat jo alkamassa, ja porukkaa kasaantui paikalle kiitettävään tahtiin. Meikäläinen otti siinä sitten taas luonnollisesti lihamestarin vastuun osakseni, vaikka suurin osa juhlijoista paisteli vain nakkeja tai paahtoleipää:) Kyllähän siinä se kokkailu sitten sujui leppoisasti, varsinkin kun juomatarjoilu pelasi kitkattomasti ja espanjalainen tulisielu, Paulette, rupesi apukokikseni ja assistentikseni:) Tosin myöhemmin meikän piti hätistellä haarukkaa apuna käyttäen espanjalaistyttö pois ruokien liepeiltä, kun neitosella alkoi nousta paikallinen kilju (goon) hieman liian nopeasti päähän. Kerrankin saatiin lähes koko Geegalin jengi yhtä aikaa paikalle, ja vierailijoita oli runsaasti myös muista asuntoloista. Hitto että oli kyllä hauskaa! Tekisi mieli joskus suomessakin järkkäillä samanlaisia juhlia, jonne saataisiin koko laaja kaveripiriin kokoon yhtä aikaa! Harmi vaan että tämä on harvoin mahdollista, koska opiskelu ja/tai työkuviot vievät niin paljon aikaa, kun taas tietty näin vaihtarina sitä kallisarvoista aikaa löytyy paljon enemmän. Ja toisaalta, Suomessa kukaan harvoin jaksaa mitään järjestää, ja silloinkin kun joku näin viitsii tehdä, niin puolet porukasta ei kuitenkaan viitsi jostain syystä vaivautua paikalle! Kyllä sitä voisi sen verran menojaan järjestellä uusiksi, että pääsisi paikalle, mutta jotenkin tuo ei taida suomalaiseen kulttuuriin istua. Mieluummin tuijotetaan omaa napaa ja nysvätään kotona:)

Illan edetessä meininki senkuin kiihtyi, ja vaikka pihalla alkoi olla jo hieman viileämpää, niin ei sitä kyllä missään huomannut, varsinkin kun otti vaan lisää soppaa! Eritoten aasialaistytöillä oli kunnon vauhti päällä, ja kännistä sädetikuilla sohimista oli huvittava katsella. Kaikilla oli todella hauskaa, ja tietenkin jostain ne kakutkin kaivettiin esiin. Itse jouduin suorittamaan taas kerran erittäin vaikeita valintoja, suklaakakkua vai breezeriä? Yritin taistella pimeää sokerinhimoa vastaan kaikin voimin, mutta taistelu oli kyllä jo hävitty siinä vaiheessa kun korkkasin ensimmäisen bacardini. Tuo alkoholi-sokeri-suklaa, joka oli ennen meikäläisen kryptoniitti, on täällä mitä ilmeisimmin pimeän puoleni elämänvalo, koska aina kun kyseinen kombo on esillä, niin hetihän Mr.Hyde on kurkistelemassa nurkan takaa, ja aina sillä samaisella hetkellä kun silmä ensimmäisen kerran välttää/keskittyminen herpaantuu, niin tuo pahantekijä on heti upottamassa kouraansa sinne keksipurkkiin! Perhana! Ja jotta jompikumpi ei olisi ollut yksinään jo tarpeeksi paha, niin tietty tuo pahempi muka-Joona päätti edetä molemmilla, oikein kaksin käsin, ja vielä santsaten –tana! Hah, jos joku olisi ehdotellut meikälle puoli vuotta aikaisemmin suklaakakku/breezer-skenaarioita lauantai-illaksi, olisin viitannut yhdistelmälle satavarmasti kintaalla, mutta nyt näköjään alkaa tuo kontrolli karata käsistä harva se viikonloppu!

Pihalta jatkettiin matkaa puolen yön aikoihin kohti satamaa, mutta kuten arvata saattoi, puolet jengistä hukkui jo matkalla. Tarkoitus oli mennä Wallaby´s nimiseen yökerhoon, mutta saavuimme ovelle vain todistaaksemme massiivista nyrkkitappelua. Kolme jätkää taisteli ensin keskenään, ja pikapikaa painiin liittyi kuusi pokea, ja kaksi näistä viisainta näistä ninjasankareista päättivät kokeilla onneaan pienen talon kokoisia portsareita vastaan. Ääliöt! Nyrkit viuhuivat tulisesti ja kaverit kirjaimellisesti heitettiin seinille, jonka jälkeen järkkärit varmistivat tilanteen antamalla vielä useamman ylimääräisen moukun pukareille, jonka jälkeen heidät potkittiin maahan, ja useamman käsilukon jälkeen tilanne alkoi rauhoittua. Siistiä! Sisäänkäynti kuitenkin suljettiin vartiksi kun ambulanssimiehet tulivat paikkailemaan loukkaantuneita, ja sillä aikaa yritimme Cargoon, mutta ovella oli vastassa tuttu litania ”guest list only”, ja jouduimme palaamaan häntä koipien välissä Wallabyyn. Baari oli aika nopeasti nähty, ja muutaman kierroksen jälkeen suuntasimme Christianin ja Lyonin kanssa nakkikioskille haukkaamaan pientä iltapurtavaa, ja siitä tassuttelimme sitten jalan kotiin.

11 kommenttia:

Surde kirjoitti...

Koff muka paras olut?! Aikoinaanhan Vanhassa Viialassakin myytiin Koffia hanasta, kunnes eräs päivä omistaja ihmetteli kovin, kun asiakkailta tuli niin paljon kehuja kaljan mausta. Asiaa tarkasteltuaan totesi, että yleisösuosion taustalla oli pubiin lähetetty väärä olut, karhu, siis inhimillinen virhe lähetyspäässä, mutta sen jälkee ei enää oo Koffia tilannukaa. =)En oo kovin intohimonen oluen ystävä, mutta Karhu on ainut mitä voi todellakaan edes harkita juovasa.

Tuossa oli muuten pokerifinaaliki Viialassa ja päävoittaja Grutsdaittisin Ville sai 1200 euron skootterin sitte, aah.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Koff todellakii!

Ite pidän erityisesti laivalta tuodusta 5.2 volttisesta IVA-tölkkiversiosta. Se on hieman vahvempaa kuin tuo kaupan etäisesti karjalalta maistuva kevyesti humaloitu keskisarjan versio, mutta ah, silti niin raikas, ja kantavierteeltään semivahva/vahva, toisin kuin esimerkiksi ammoniakin ja kölninveden sekoitukselta maistuva Karhu.

Toki jotkut pitävät Karhusta sen voimakkaan maun vuoksi, mutta yleensä kyseessä on vain teiniangsti (kuten sun tapauksessa Suppi), jolloin ko. henkilö haluaa näytellä olemattomia voimiaan. Sama ilmiö toistuu tupakanpolton ja itsensäviiltelyn yhteydessä (joista ensimmäinen on pelkästään hölmöä, jälkimmäisen ollessa jo idioottimaista).

Ja vaikka ali-ihmiset muistavat aina korostaa sitä Karrrrrrhun voimakasta, joskus jopa alkukantaisen vahvaa makua, niin samassa yhteydessä unohdetaan aina mainita korkeat isotooppiarvot tai pitkä puoliintumisaika, mikä usein aiheuttaa suolen turvotusta.

Kun Koff on väriltään kullankeltainen ja sen jälkimaku puhdas, mikä saa aikaan miellyttävän suutuntuman, niin Karhu puolestaan on sameaa kuin suovesi (sammakon kutuakin löytyy maltaan seasta melkein yhtä usein kuin oikealta suolta), ja sen jälkimaku on melko väsynyt. Fiksuimmat käyttävätkin sitä hyönteismyrkkynä/viemäreiden puhdistajana.

Sitä paitsi taidat muistaa ton tarinan väärinpäin:)

Surde kirjoitti...

Hahaha. Onneks sulta ei jää ainaka ikinä selitykset uupumaan.

Anonyymi kirjoitti...

:D Pakko myöntää että koffia on tullu juotua viimeaikoina enemmän kun tarpeen. Tosin se on aina tarjouksessa, mikä edesauttaa valintaa, mutta jokatapauksessa siihen makuun alkaa tykästyä pikkuhiljaa.

Hollantilainen Grolsch, tosin pitää maailman kuningasoluen titteliä omalla osallani, joihin suomalaisia litkuja ei voi verratakkaan... makuja on monia :)

Tuparit voidaan pitää uudestaan, kun tuut takas sieltä maailman pylly-puolelta :P Silloin on toki muutakin juhlittavaa, pitäähän sinut taas totuttaa suomalaiseen kulttuuriin!!

Pidä hauskaa - kuten aina!

-Tume

Anonyymi kirjoitti...

Heps!

Mie mitää lomaile! (HYS HYS). Jenkitki o jo ohi ja olin tos ma-ti Frankfurtis. Ens viikolla Rasnkaa viikoks ja seuraaval Amsterdamii. Sitte onki 1vk jussia ja sit taas jenkkeihin. Tää o rankkaa tää tällänen :D

Miksa

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Ihan tieteen kannalta, otan tehtäväkseni etsiä täältä jostain down under tuon Grolschin, eiköhän se jostain kotikellarista löydy... Hetkinen, tuo olutkerhohan taitaa olla itse asiassa paras paikka suorittaa etsintöjä. Palaan asiaan myöhemmin kun olen hankkinut hieman validia arvostelukokemusta.

Ja Miksa vaan heittää maailmanympärikeikkaa työnantajan piikkiin. Ei se kyl väärin oo, ei todellakaan. Kyseleppä jos saisit vielä uuden keikan tänne, tai jonnekin Aasian tienoille joulun jälkeen...

Et oo vissiin vielä Uudessa-Seelannissa käyny? Se olis tossa vieressä:)

Anonyymi kirjoitti...

No siis Meillä aikuisten oikeesti aukes uus järjestelmä Uudesta Seelannista just viikko sit ja sitä ei oo koulutettu :D Mut mie nakitin sen kyl muille :(

Julius kirjoitti...

Haha, hauskoja nuo teiniangstin tunnusmerkit, allekirjoitan kyllä jokaisen mielipiteenä, mutta itsehän olen tietty tunnetusti jokaisesta pahantekomuodosta ollut kaukana koko laiskan nuoruuteni.

Miksan reissailut kieltämättä pistää hieman kateelliseksi. Ensin hieman mietin, että olisiko Miksa ensimmäinen, kenet haluaisin toisella puolen maapalloa nähdä, meillä kun on Mikon kanssa tällainen viha-rakkaus -suhde haha. Nojoo ois se hauskaa nähä varmasti ketä tahansa suomalaista tuttua, toivottavasti Miksa ei nyt saa jotain matkamasennusta tämän takia hoho.

Kysyit taannoin jotain siitä, onko jalkatreenit jääneet väliin pyöräilyn takia. Voin iloisesti ilmoittaa silti vielä kyykkääväni toisten epätoivoisten treenatessa habaa rantakuntoon. Toki treenaan kaikkea muutakin mut jalkatreenit ei oo jääny väliin. Ehkä hienoista kevennystä on havaittavissa ainakin painojen suhteen kyykyssä ja prässissä, mutta otin etu- ja takareisikoukistukset lisäks nyt erona Lappeenrantaan, täältä kun niiden tekemiseen löytyy hyvät laitteet.

Pitänee taas tänäänki lähteä jotain hikoileen. Maven jätin pois vähäks aikaa ainakin, katotaan nyt miten tuo alaselkä on yhteistyöhalunen. Leuanveto yms. on sitte vähä kovempia. Hauskaa ku salille, missä käyn, pääsee 24/7 sormenjälkitunnistuksella. Tosin ei oo vielä käyny mielessä ennen aamuvuoron klo 5 herätystä käydä yöllä treenaan, mutta saa nähä millon sellanenki mieli tulee :)

Eipä keksi taas hirveästi sanomista, hauska lueskella blogia, vaikka vähän harvemmin tulee koneella oltuaki!

Pete kirjoitti...

"Pihalta jatkettiin matkaa puolen yön aikoihin kohti satamaa, mutta kuten arvata saattoi, puolet jengistä hukkui jo matkalla." - Joona Keränen

Tuo on miusta aika hienosti saavutettu, sillä ihmiset hukkuu jo ennen ku pääsee veden ääreen!

Mukava on tälleen kesälläkin näitä siun höpinöitäs lueskella ja nyt on vähän enemmän aikaakin lukeakin näitä ku mies kirjoittaa kun Runeberg aikoinaan. Keep on rockin' on a free world, mate!

Pete kirjoitti...

Pahoittelen kirjoitusvirheitä, joita kirjakielen isällekin voi välillä sattua!

Eli Keep on rockin' IN THE free world :D

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Hitto ku tekis mieli sanoo et toi hukkumisjuttu olis ollu tarkotuksellinen, mut eihän sitä kehtaa kuomalle valehdella. Haha, silti, näin jälkeenpäin itteäki naurattaa, miten hyvin osu sanat samaan lauseeseen.

Ja hei, eihän tässä mee enää kauaa kun me muut päästään nauttimaan sunkin blogista, eiks yea mate?
Sitä odotellen...