perjantai 9. toukokuuta 2008

Rumble in the Jungle

”The greatest happiness is to scatter your enemy, to drive him before you, to see his cities reduced to ashes, to see those who love him shrouded in tears, and to gather into your bosom his wives and daughters”

Kuulostaa melkein meikän suusta tulleelta, mutta ehkä on kuitenkin oikeudenmukaista antaa kunnia lausahduksen oikealle isälle, eli vajaa vuosituhat sitten hallinneelle mongoloidien sotapäällikölle, itse Tsingis-Kaanille. Nykypäivänä kaikki tuntevat tarinan kaikkien kansojen valloittajasta, eikä vähiten ikinuoren takatukka-Frederikin ansiosta. Mutta pimentoon on jäänyt legenda sotapäällikön velipuolesta, Tsingis-Joonasta. Valotetaanpa muinaishistoriaa hieman. Tsingis-Joona oli alun alkujaan siis norjalainen venepäällikkö, josta tuli myöhemmin suuren kaanin markkinointipäällikkö. Norjalainen valaankaataja esitteli juuri kauppaoppijurtasta valmistuneelle kaanille idean, jonka mukaan kaanin suvussa toimiva jakinhoitoyritys voisi räjäyttää voittonsa taivaisiin. Idea oli yksinkertainen: Ensin asiakkaille myytiin jakinhoitotuotteita normaalia huokeammalla hinnalla, ja sitten asiakkaat tapetiin ja heidän pirttindä poltettiin. Näin perheyritys onnistui kierrättämään tuotteensa, ja sai samalla entisten asiakkaidensa koko maallisen omaisuuden. Tämä nosti yhtiön kurssin pilviin, ja kaani päätti laajentaa toimintaansa Persiaan. Matkan varrella norjalainen markkinointipäällikkö päätyi siihen, että kuluja on karsittava, ja kaanin myyntiedustajat jättivät jakkiharjojen kauppaamisen väliin ja keskittyivät vain raiskaamiseen, polttamiseen ja tuhoamiseen. Tsingis-Joona ei kuitenkaan pitänyt Persepoliksen ahteriin viittaavasta nimestä, ja anoi siirtoa kaanin Pohjolan yksikköön. Luvan saatuaan Tsingis-Joona hyökkäsi soutuveneellä Ruotsiin, ja onnistui valloittamaan pahaisen maapläntin, joka nimettiin myöhemmin Suomeksi. Tapaus ei kuitenkaan koskaan päätynyt historian kirjoihin, koska vielä valloitusta seuranneena iltana Tsingis-Joona rupesi uhkapeliin piispa Henrik toisen kanssa, ja nautittuaan hieman tavallista väkevämpää jakinmaitoa norjalainen onnistui häviämään maa-alueen Uno-korttipelissä, piispan flopattua kolme suunnanvaihto-korttia Tsingis-Joonan kahta vihreää seiskaa vastaan. Häviöstä turhautuneena norjalainen muutti nimensä Lalliksi, ja kosti tappionsa muutamaa päivää myöhemmin erään nimeltä mainitsemattoman järven jäällä.

Niille jotka eivät brittien kielestä niin perusta, niin lainausmerkeissä oleva lausahdus tarkoittaa tiivistettynä sitä, että voittoa tärkeämpää on vastustajan täydellinen nöyryyttäminen:) Ja tämä oli tunnukseni tulevana viikonloppuna, kun edessä oli jokavuotinen Residential Cup, eli urheiluturnee eri asuntoloiden välillä. Historia ei tosin luvannut hyvää, koska Geegal on ollut puimajaisten kolmivuotisen historian aikana joka kerta peräpitäjä. Tosin ehkä sijoituksella on jotain tekemistä sen kanssa, että Geegalissa on asukkaita huimat 60, kun Bulgassa niitä on 150 ja Gumalissa reilut 250. Vähän sama kuin vertaisi Suomen ja Italian futisjoukkueita. Tosin Geegalilla ei ole aikaisemmin ollut riveissään hullua suomalaista, joka vihaa häviämistä enemmän kuin mitään muuta maan päällä. Paitsi ehkä lokinkoipia ja muita ali-ihmisiä.

Mittelöt oli lauantaina, ja päivä alkoi loistavasti, koska saimme tietää että ennakkotaistelut olivat olleet jo edellis-iltana, sisältäen lajeista urheimmat, eli pingiksen ja shakinpeluun. Siis mitä vittua?!! Eikös kyseessä pitänyt olla urheilutapahtuma??? Saman tien voitaisiin julistaa taskubilis ja pilkkiminen olympialajeiksi! Ei herranjumala! Ja jotta tässä ei ollut vielä tarpeeksi, vaikka lauantaiksi lajeja oli jäljellä 7, niin puolet pisteistä oli silti jaettu jo perjantaina, ja olimme jo valmiiksi 40 pojoa muita jäljessä. Voi nyt kilin perse!!! Ja jotta elämä vaikeutuisi entisestään, niin edellisiltana kootusta joukkueesta vain puolet ilmestyi paikalle, ja meitä oli loppujen lopuksi vajaa 20 henkeä pitämässä linnaketta pystyssä reilua paria sataa vastustajaa vastaan. Positiivisena puolena, viime vuonna samassa tilanteessa Geegal sai kuulemma about 10 henkeä jalkeille. Missä on urheiluhenki? Häh??!!

Kabaree alkoi melko säännöttömällä lentopallolla, jossa otimme kärsään molemmilta vastustajilta vain kahden pisteen marginaalilla. Päivä näytti olevan pulkassa jo ennen kuin se ehti alkaakaan. Seuraavaksi siirryttiin koripalloon. Käsi ylös kaikki jotka osaavat pelata -> 2 kättä nousi omani lisäksi, ja sääntöjen mukaan kentällä olevista viidestä pelaajasta vähintään kahden oli oltava tyttöjä, joten joukkueemme oli näköjään selvä. Vaihtopelaajia nolla. Onneksi yksi pelaajistamme, kroaatti nimeltä Milan, oli pelannut korista kotimaassaan melkein ammattilaiseksi asti, ja hän hoiti hyökkäyspään mallikkaasti kuin Michael Jordan konsanaan. Koska offensiivi oli hänen näytöstään, niin meikäläinen hoiti sitten puolustuspään vesikauhuisen buldogin lailla. Ja eihän se hirveän vaikeaa ollut, kun keskimääräinen vastustajan pelaaja painoi about 55-kiloa. Heti ensimmäisessä matsissa vastustajan tähtipelaaja, 50-kiloinen spagettijenkki hassutti meikää muutaman kerran ja teki pari näppärää koria kustannuksellani. Tästä suivaantuneena päätin, että paras tapa ottaa luulot pois koko joukkueelta on tietenkin jäädyttää kyseisen rasvatukan peli, ja rupesinkin varjostamaan vastustajan syömähammasta siinä määrin, että olin jopa ravistamassa kun hän kävi kusella! Kaikella kohtuudella, vastustaja sai kyllä 80 % pelin vapaaheitoista siitä hyvästä, että annoin italon maistaa hieman suomalaista vieraanvaraisuutta, mutta kyllä sen jälkeen alkoi huomata että pallo liikkui aika liukkaasti makaronin käsistä heti kun tulin lähistölle:) Voitimme pelin muutamalla korilla, ja sama kaava toistui myös seuraavassa pelissä. Jälkimmäisessä ottelussa alkoi olla jo tunnelman makua, kun eräs vastapelaaja tönäisi yhtä naispelaajaamme, ja tämän kundikaveri reagoi ehkä hieman liikaa, ja tuuppasi ensimmäisen kaverin nurin. Raivostunut vastapelaaja meinasi käydä oman kaverimme päälle, mutta onneksi joukkueemme poliisit (lue=ainoat yli 65-kiloiset) eli 190-senttinen kroaatti ja päätä pienempi suomalainen olivat paikalla varmistamassa, että mikäli joku olisi hokkarit jonossa, niin hän ei ainakaan kantaisi vihreää. Vastapuolen pelaajat kuitenkin hoitivat tilanteen mallikkaasti, ja suuremmilta turmilta vältyttiin. Naputimme pelin pussiimme, ja tilastot alkoivat näyttää hieman kirkkaammalta. Tosin kyllä huomasi taas että ei tätä virtahevon ruhoa niin kevyesti liikutella, kahden pelin jälkeen meikän sydän hakkasi tuhatta ja sataa, ja joka askeleella tuntui että ilmansuodatin olisi totaalisesti tukossa.

Lounaan jälkeen siirryttiin ulkokentälle, ja ohjelmassa oli futista. Saimme kuin ihmeen kaupalla täyden joukkueen kentälle, ja vieläpä yhdellä vaihtomiehellä. Taaskin, Gumalin ja Bulgan jätkät olivat käyneet joka viikko pelaamassa lähiöpuistossa, samalla kun Geegalin jätkät ovat poltelleet ruohoa tai dokanneet kotitekoista viiniä. Ja koska en itse suuresta halustani huolimatta ole koskaan ollut mikään jalkapallokenttien Christiano Ronaldo, teknisiä kikkoja omaava kikkarapelle, niin päätinkin olla mieluummin kuin Carsten Jancker, saksalainen hyökkäysvaunu joka loisi vastapelaajiin pelkoa pelkällä läsnäolollaan. Tutun jaon mukaisesti otin taas puolustuspään vastuulleni, koska arvelin sen vuotavan melko pahasti. Ja koripallon malliin, jatkoin fyysistä peliä, koska se selvästikään ei ollut paikallisten heinäkeppien mieliin. Jotenkin tuntui että ”vankilasäännöt” olivat juuri se meikäläisen juttu, ja ehkä jopa tiimimme pelastus. Ja onnistuimme tekemään lopulta yhden kassin, ja vastustajan pussittaessa nolla, voitimme ensimmäisen pelin Bulgaa vastaan. Ei muuten ole tuo suomalaisten lempinimikavalkadi maailmalla hirveän laaja, kun vastustajat nimesivät meikän puolessa välissä päivää Icemaniksi. Nimitys tosin johtui enemmänkin pokista, jotka päässä näytin kuulemma Top Gunin pahikselta (Iceman/Val Kilmer), kuin jäätävästä kohtelusta jota tarjosin vastapuolen pelaajille:)

Seuraavaksi vastaan asettuikin astetta kovempi Gumal, jolla oli pelaajia vaikka muille jakaa. Ja he myös pelasivat astetta likaisempaa peliä. Alussa hyökkääjinämme olivat tuulennopeat, mutta höyhensarjaa edustavat Ali ja Renar. Niin kuin arvata saattaa, vastustajan puolustuskalusto kohteli poikia melko kaltoin, ja ennen kuin edes viisi minuuttia tuli täyteen, niin Renar oli niellyt multaa jo useamman kerran. Ja heti seuraavaksi pieni bangladeshiläinen oli yksin läpi, vain kohdatakseen vastustajan maalivahdin, joka surutta kenkäisi häntä suoraan polveen pallon ollessa jossain aivan muualla. Renar makasi vartin kentän pinnassa, jonka jälkeen hänet kannettiin miesvoimin sivuun. S**tana! Päätimme muuttaa hieman taktiikkaa, ja siirsimme taas tutuksi tulleen yli 65-kiloisen kaksikon hyökkäyspäähän. Ja veto oli myös taktisesti melko onnistunut, koska vastustajan tuuliviirit joutuivat uhraamaan vähintään kaksi miestä sitomaan molempia kärkiämme, ja aloimmekin pelaamaan melkein yhtä maalia. Pistin kyllä kroppaa likoon niin paljon kuin mieli vain sieti, enkä vähiten Renarin vuoksi! Pienen painituokion jälkeen pussitimmekin häkin, ja voitto alkoi häämöttää. Vastustajan pelaajatkin alkoivat hiiltyä loppuhetkillä, ja pallon ollessa heidän puolustuspäässään päätin ankaran prässin jälkeen rynnätä kolmen vastapelaajan keskelle ryöstämään palloa. Tuokio kreikkalaisroomalaista, ja yllättäen, onnistuin kaivamaan pallon itselleni yhden vastapelaajan roikkuessa reppuselässäni, mutta sitten yksi tovereista päätti jatkaa team reilukerhon linjalla, ja iski sivusta kyynärpäällään suoraan keskelle meikän muutenkin niin rumaa pärstää! Näin hetkisen hämyisiä tähtimuodostelmia, ja kuvittelin jopa tunnistavani pienen Karhun! Olihan se selvä, että tuulenhalkoja rupesi moisesta pommista vuotamaan, ja olin varmaan aika näky painiessani naamataulu pienessä veressä, mutta sen sijaan että olisin vetänyt pallokalan suoraan levyksi, päätin näyttää mitä on suomalainen SISU, perkele!! Jatkoin peliä kyselemättä, ja onnistuinkin kaappaamaan pelivälineen takaisin. Peli oli ohi sekunneissa, ja meikäläinenkin pääsi huoltoon. Pari tukkoa nenään, ja takaisin baanalle! Seuraavaksi oli vuorossa köydenvetoa joukkueittain, ja vaikka olin melko varma että voittaisin vastustajan joukkueet yksinkin, niin turpaan saatiin molemmissa matseissa. Tämän jälkeen muutama laji peruutettiin ajan puutteen takia, ja päivän kruunasi minimaraton, johon meikäläisen keuhkot eivät kuitenkaan enää kyenneet. Kaukana ovat ne ajat kun meikä oli vielä sen 45-kiloisen kenialaisen kestävyysjuoksijan näköinen. Lopputuloksissa olimme kuitenkin taas viimeisiä pienellä marginaalilla. Ja ainoastaan siitä syystä että puolet pisteistä oli jaettu jo perjantain niin-miehekkäissä lajeissa. Hmmph. Ja mikäänhän ei ole kunniakkaampaa kuin laskea illalla ruhjeita ja mustelmia helmitaululla, kun sormet ja varpaat eivät riitä. Mutta oli se ainakin sen arvoista…

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukee välillä urheilujuttujakin, varsinkin kun pelaat näköjään samalla tyylillä kuin meikäläinenki eli ei taidolla vaan voimalla :)

Liialla massalla on kyllä tosiaan se huono puoli, et parin spurtin jälkeen sitä haukkoo jo happea kuin kala kuivalla maalla.

On kyllä tosi miehekkäät lajit siellä, shakinpeluunkin ois varmaan voinu vaihtaa kaljanjuontiin, missä tunnetusti suomalaiset on aivan omassa kastissaan. Toinen missä pohjolan karpaasit ois vahvoilla on tietysti kaikkien voimalajien äiti eli penkkipunnerrus :)

-veste

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Sehän on jo ihan tutkittu juttukii, että jos kaikki urheilulajit lasketaan yhteen, niin merkittävin ominaisuus on voima:) Ja helpottaa kummasti jos vastustajat on semmosii yhdellä kädellä tapettavii...

Tosin counterina tulee se että keuhkot on tukossa heti kun kerrat spurttaat kentän päästä toiseen.

Kaljanjuonti olis kova, samoin ite vartuin todellä miehekkäitä lajeja, kuten kädenvääntöä, leuanvetoa, merimiespainia ja varsinkin tytöille jellywrestlingiä.

Nyt saatiin lopussa hieman viihdettä, kun tytöt otti keskenään yhden köydenvetomatsin, mutta odotetut kissatappelut jäi kuitenkin väliin...

Julius kirjoitti...

Hoi!

Aluksi tietysti suuret pahoitteluni ja anteeksipyyntö (pieni ja pakollinen) siitä, etten ole kirjoitellut miesmuistiin. Säälittävää, tiedän. Nämä pari viimeistä juttua ovat kyllä olleet asiaa ja just sitä sarjaa mille meitsi nauraa suolavesi silmissä! Totuushan on, että team MASS pääsi hitusen hajoamaan tuossa kevään kynnyksellä, mutta jos totta puhutaan niin Tornion telakka ei käynyt muualla kuin finkkareissa. Huhtariin en viitsinyt vajaata korttia niiden pilvihintojen takia ostaa, vaan hyödynsin hieman Jessen korttia ja kerran kävin koulun pajalla. No monia menoja sotki sitte tenttiviikko ja erään etelän hetelmän ilmestyminen maisemiin, joten fiilis treenailusta laski hitusen. No, eilen tulin Tornioon muistuttamaan muita torniolaisia olemassaolostani ja näyttämään (tai ainakin koittamaan) että mistä se sika pieree.

Täällä on pari hyvää kuntosalia, David Club ja BodyCenter, ensimmäinen omaa ainoastaan davidin vehkeitä, jälkimmäinen on kyllä kattava, muttei niin miellyttävä ahtautensa vuoksi. Tosin BC:llä käy varmaan Tornion kaikki naiset ja nuoriso yleensäkin, David Club on vähän sellasen vakiintuneen asiakaskunnan paikka. Samapa tuo, 3 kk:n korttia lähen hakeen, työpaikan avulla sen sai viime kesänä satasella, toivottavasti ois jotain tarjousta tänäki vuonna. Tämä muutaman viikon kevyempi jakso ainoastaan ruokkii treenihalua:)Eli romut liikkeelle (sekä töissä, että pajalla, terästehtaan romuvastaanotossa kun teräsmiehenä loistan eh eh).

Nuo urheilukisat pistää hieman kihisemään, osittain innosta mutta osittain kiukusta. Mutta ei suomalainen köntti itke ja kitise, niinku veste sanoikin ni "Ei taidolla vaan voimalla!" Taas kerran tuli sellanen fiilis että ois niin siisti olla ottamassa osaa ja nostattamassa joukkuehenkeä, haha, vaikken itekään juuri mitään osaa keskivertoa paremmin niin luulisi 93:lla kilolla (tiedän, pitäisi olla se väh. 97) ja 190:llä sentillä jotain saavan aikaiseksi. Varmasti sitä hyytyy ja joutuu haukkomaan henkeäänkin mutta voisin luvata, että kyllä juoksukuntoakin löytyy. No, turha jossitella, en oo siellä. Pitää tyytyä kiljumaan Suomen jäkispelejä täällä pohjosessa. On muuten masentavaa tulla tänne Lappeesta, täällä ei nurmi viherrä ja puissa ei näy edes lehden alkuja. Joku lämmin viikonloppu kuulemma oli, mutta mittarin näyttäessä +4 ei paljoa jaksa naurattaa. Koita pusertaa sielä! Huomenna alkaa työt. Hep hep!

Jesse kirjoitti...

Siis voi halvatun halvattu!

Helppohan tuol on jannujen seassa velloa kun lihaa on enemmän ku kahessa normijampassa yhteensä. Ei oo näköjään ihan laakereilla lepäämiseksi menny toi touhu sielläkään päässä. (Ei sillä etteikö se täällä päässä olisi.)

Kävin tossa Spartalla reenaamassa (siis ei siellä _Oikealla_ spartalla missä tosimiehet, kuten Antti ja Jukka käy, koska se on edelleen remontissa) ja kyl alko taas pistämään vihaks ku siel on melkee tasan kahteen porukkaan luokiteltavia tyyppejä:

luokka I (90% porukasta):
Noh, näitä nyt näkyy joka salilla, eli siis kyseessä tämä TEAM-RHP:hen kuuluvat jäsenet.

luokka II:
Ja sitte on näitä tyyppejä ketkä tekee RiVeä, MaVea ja kyykkyä kunnon romuilla.

Niinko wtf, tohon väliin ei kovin montaa jamppaa nimittäin oikeesti mahdu.

Ois kyl oikeesti ollu siistii olla tuolla kisoissa messissä, vaikka pienehkö oonki ni ois ollu hauska niittää porukkaa siellä esim. Team MASS:n voimin :).

Maanantaina alkais duunit, mut kämppään pääsee vasta kesäkuun ensimmmäisenä, eikä asiasta voi oikeen entisen asukin kanssakaan neuvotella, kun ko. henkilö(t) ei ole jättänyt yhteystietoja eteenpäin annettavaksi. Eli täytyy toi kaksiviikkoinen ajanjakso taiteilla jossain muualla, esimerkiksi kyykytangon alla värjötellen.

Toistaseksi ei mitään muuta raportoitavaa. ;)

Over and out.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Ihmettelinkii että minne se blogin vakiokarvanaama on hävinny? Surullinen totuushan on se, että jos te molemmat kotimaan kauhut, Jukka ja Jesse, ette kävis tänne kirjottelemassa, niin aika tyhjältähän tää näyttäs... Nyt saa edes jonkunlaisen illuusion, että mulla olis muka jotain kavereita siellä susirajallakii...;)

Team Mass, tai nykyseltään koostumukseltaan enää team Ass olis kyllä kovaa valuuttaa täällä, joka kulmalla... Siitä kun poijaaat keräätte kesätyörahat, ja pyyhällätte joululomalla tänne, niin pistetään oma lafka pystyyn:)