torstai 22. toukokuuta 2008

The Dark Side

Vaikka Huhtarissa joskus tuntui että kaikki ei ole ihan kohdallaan, niin viimeistään nyt tuntuu siltä että olen nähnyt kaiken mahdollisen tuon saliurheilun saralla. Tai ainakin sen surullisen puolen! Ei herranjumala, siis mitä pelleilyä!!! Porukka ei täällä treenaa jalkoja lähes koskaan, ja hilavitkutinlaitteet ovat miehitettynä 24/7, ja niissä väännetään yleensä pelkkää haukkaria noin kahdeksasta eri kulmasta. Siis kyllähän sen nyt on ilmeisesti pakko olla melko selvää, että aktiivinen (jokapäiväinen) rinta-hauis-akselin treenaaminen P-A-K-O-T-T-A-A myös jalkalihakset kasvamaan, toisin kuin esimerkiksi perinteinen jalkakyykky, jonka on todettu olevan haitallista selälle ja varsinkin polville;)

Toisin kuin Suomessa, jossa dominoiva salilajike on yleensä rintahauispelle (aka amiskeho), niin täällä se on hilavitkutinharri, mutta yhteistä molemmille lajeille on saliohjelman priorisointi juuri yllä mainituille, elämääkin tärkeämmille lihasryhmille! Tärkeimpänä liikkeenä on yleensä penkkipunnerrus, joka on siis yhteistoistoliike, jossa toinen suorittajista tekee penkkipunnerrusta toisen suorittaessa hauiskääntöä samaan aikaan:) Tunnettu faktahan on se, että mahdollisimman suuri penkkitulos yhdistettynä isoon hauikseen saa nakkikioskilla kunnioitusta osakseen:)

Hieman enemmän ajatustoimintaa omaavat sällit ovat ottaneet myös vipunostot ohjelmaansa, mutta siihen se ajatuksenjuoksu on ilmeisesti loppunutkin. Rintabodarit ja muut keijot tekevät jotain vipunostojen bastardisointeja, joissa käsipaino pyörii kaikkialla muualla paitsi siellä missä sen pitäisi oikeasti olla! Sitä joko pyöritetään reilut 180 astetta vertikaalisella akselilla, tai sitten pahimmat tumpelot pyörittävät sitä 180 astetta HORISONTAALISELLA akselilla!!! Siis häh!!! Missä järki, missä logiikka!!? Eräässä esimerkkitapauksessa kaveri istui lattialla lootusasennossa, ja liikutteli sitä muutaman kilon kaulinta suunnilleen heksaedrin muodossa päänsä ympäri. Voisiko joku ystävällisesti perustella liikkeen tarpeellisuuden??? Kaveri voisi ensi kerralla kietoa sen rautalapasen samalla vaivalla kaulansa ympäri, niin päästäisiin siitäkin!

Ilmeisesti täyden liikeradan käsite on täällä yhtä tuntematon kuin Euroviisujen voitto oli ennen Lordia Suomessa! Kynäniskat puskevat osatoistoja aivan joka liikkeessä, varmaan siitä on paljon hyötyä jos nitkuttaa niitä liikeradan viimeisiä senttejä! Ei muuten ole loogisempaa näkyä, kuin kaveri joka vääntää 35 kilolla penkissä kymmenen puolikasta toistoa, kaikki tietysti avustettuna toisen luuviulun toimesta! Ei näin!

Positiivisena puolena, kyykkytelineet eivät ole koskaan varattu, ja ne harvat jotka joskus uskaltautuvat liikettä kokeilemaan, tekevät sen Smith-laitteessa, ja silloinkin ala-asentoon mennään pommilla, ja sieltä kiemurrellaan selkä mutkalla ylös! Leuanvetopaikka, kuin myös dippiteline ja maastavetotanko loistavat myös tyhjyyttään, ja tämähän vain sopii meikäläiselle. Hauskana yksityiskohtana, salilla on kolme eri telinettä käsipainoille. Teline joka sisältää palikat 2-10 kiloa, on koko ajan vähintään puolityhjä, porukka keskittää massaliikkeensä (hauis istuen, hauis kulmassa, hauis scotissa, keskitetty hauis) siihen. Seuraava teline jossa ovat painot 12.5–25 kiloa, omaa silloin tällöin tyhjän kohdan, josta joku tavallista urheampi karpaasin alku on rohjennut napata lekat, ja yleensä tällöinkin yrityksenä ovat jonkinmoiset pakkotoistot usean kaverin avustuksella penkkipunnerrusta etäisesti muistuttavassa liikkeessä. Viimeinen teline väliltä 27.5–50 kg on suunnilleen homeessa, ja ainoat pölyn ja muinaishien seasta erottuvat sormenjäljet ovat omani!!! Siis kirjaimellisesti! Toivoisin että tämä teksti ilmaisisi vain omaa angstiani lihaksistoltaan alikehittynyttä aussiyhteiskuntaa kohtaan, mutta valitettavasti kaikki on totta viimeiseen piiruun asti!

Palautusjuoma on täällä yhtä tuntematon käsite kuin Olof Palmeen murhaaja. Ne muutamat älyn jättiläiset jotka siitä joskus huhuja ovat kuulleet, juovat salin jälkeen pelkästään proteiinia, hiilihydraatteihin he eivät koske. Jo pelkkä vesipullo on täällä kunnioitusta herättävä näky, mutta ilmeisesti sekin on liikaa vaadittu, koska lähes kukaan ei sellaista omaa. Itsehän taas edustan evoluution terävintä keihäänkärkeä, ja juon omaa palautusvaahtoani jo treenin lomassa. Tosin tällä tavoin vedän taas vain hämmentyneitä/pelokkaita katseita puoleeni, ja olenkin varma että muut treenaajat/suvijurpot luulevat että käytän juomassani anabolisia lisäravinteita, kuten esimerkiksi hiilihydraattia ja proteiinia:)

Perinteisen hiilihydraatti-proteiiniseoksen, jota myös tuttavallisemmin palautusjuomaksi kutsutaan, tärkein funktio välittömästi treenin jälkeen juotuna on katabolian (lihaksia hajottava tila) kääntäminen anaboliaksi (lihaksia rakentava tila), kuin myös treenin elimistössä aiheuttaman negatiivisen proteiinitasapainon kääntäminen positiiviseksi, ja edellä mainituista syistä johtuen palautumisen aloittaminen.

Perinteisesti kaikki amiskehot juovat sulkuvaahtonsa treenin päätteeksi, ja koska näin tehtiin vuonna kivi, niin näin tehdään myös edelleen. Jotkut tavat vain siirtyvät kehoisältä kynäniskapojalle. Mutta entäs jos aloitettaisiinkin vaahdottaminen jo treenin aikana? Tällöin saataisiin katabolia katkaistua jo aikaisemmin, anabolia aloitettua aikaisemmin, mikä jo itsessään johtaa nopeampaan palautumiseen, kuin myös lisäenergiaa itse treenin aikana, mikä puolestaan johtaa isompiin painoihin tai useampaan toistoon, mikä yllätys yllätys, johtaa suurempaan lihaskasvuun. Toki erot näiden kahden tavan välillä ovat melko marginaalisia, mutta pitkällä juoksulla pienistäkin puroista kasvaa jokia. Tosin tavalliselle salispedelle olisi tärkeintä hankkia ensimmäiseksi edes se saamarin palautusjuoma! Sama koskee myös jumppamimmejä, yläpuolella oleva katabolia-anabolia-kuvaus pätee myös peppu-pace-jumppiin ja muihin yhtä kehittäviin liikuntaharrasteisiin! Hätävarana voi käyttää banaania tai kourallista irtokarkkia (!) Aivan, molemmat edustavat nopean hiilihydraatin lähteitä, mikä tekee molemmista erittäin haluttua kauraa välittömästi treenin jälkeen. Proteiinin saaminen ilman lisäravinteita onkin toinen juttu, jos sitä jauhelihaa/juustoa/tonnikalaa huvittaa salille raahata, niin siitä vaan. Tosin Prismasta/lähikaupasta saa hyvään hintaan helppokäyttöisiä Gainomax-tetroja, ja Fast on tuonut markkinoille myös tyylikkäitä valmiita palautumisjuomia, ja niitä voi huoletta juoda julkisilla paikoilla leimaantumatta steroidien käyttäjäksi. Toisin käy jos sekoittelet ihmisten ilmoilla omia jauhoja sheikkerissä…

Itse olen saanut omat treenini kulkemaan jo melko hyvällä rutiinilla, ja olen pyrkinyt käymään jumppailemassa aina silloin tällöin kun kerkiän, keskimäärin harvat viisi päivää viikossa siis;) Tosin heti alusta asti jouduin tekemään kipeitä ratkaisuja, ja tiputtamaan sarjapainoja about 20 % taaksepäin, lähinnä siitä syystä että lepo ja ravinto (dokaaminen & kebab) eivät ainakaan ensi askelilla vastanneet liikunnan tarpeita, ja ajattelin muutenkin ottaa vähän iisimmin ja jättää aikaa myös muulle elämälle. Tämä oli kuitenkin kuin potku munille, ego kärsi eniten, ja toisena mieli, koska olo oli kuin savannilta vangitulla leijonalla, tiesin että pystyisin parempaan, mutta oli vähän niin kuin pakko aloittaa käsijarru päällä. Onneksi egoa helpotti sitten kummasti se, että salilla huomasin että jopa naapurin 80-vuotias Hilma-täti tekee bodypumppia suuremmilla painoilla kuin karpaasit täällä mitään massaliikkeitä.

No, nyt kolmen kuukauden kuluessa olen saanut pikkuhiljaa painoja hilattua takaisin kohti aikaisempia lukemia, vaikka kyllähän ne vieläkin melko satujumppa-tasolla ovat. Mutta ei se mitään, onhan tässä vielä aikaa. Ja tuo oma painokin on liikkunut ihan hyvään tahtiin, tänne tullessa painoin vajaat 82 kiloa, ja nyt vaaka heilahtelee siinä 85 kilon pinnassa. Kilo per kuukausi, ja melko tasaisesti se on kerääntynyt, toivon mukaan muuallekin kuin jenkkakahvoihin! Onhan tuo tosin vielä aika tuuliviiri-lukemissa, ja kovalla puhurilla pitääkin kantaa kiviä taskussa! Tuossa sitten viime viikolla päätin kokeilla noin niin kuin kolmannen treeniblokin (blokki= about kuukausi) päätteeksi vähän että kuinka paljon sitä pökköä sieltä pesästä oikein löytyy, ja ohessa onkin pari videoklippiä suoritteista. Njaa-a, kyllähän tuo vielä melkoiseksi hilupumppailuksi menee, mutta pohjalta ei pääse kuin yhteen suuntaan, meikäläisen ruoskilla todennäköisesti vieläkin alemmas! Leuanvedossa asevyöltä roikkui vaatimattomat 30 kiloa, ja toistomääränä kuusi sivusi aikaisempaa ennätystäni 18 kuukauden takaa, erotuksena

tosin että silloin olin tehnyt leukoja jo pitempään pääliikkeenä, nyt käytännössä siirsin ne ykkösliikkeeksi vasta kuluneen blokin alussa. Aikaisemmin tekniikka oli myös melkoista rimpuilua, itse asiassa lähestulkoon pelkkää nenänvetoa, vaikka eipä näiltä meikäläisen siimoilta voi nyt muuta odottaakaan! Mutta nyt homma pysyi melko hyvin hanskassa. Ajattelinkin että josko pikkupoikien painoista pääsisi vaikkapa jouluksi eroon, silloin tyydyttävä suoritteena olisi 4 toistoa 40 kilolla.

Vinopenkissä vanha rekordi on nelivitosilla tehty seiska viime kesältä, tosin silloin meikä näyttikin lähinnä valaalta, ja omamassa oli rapiat 8-9 kiloa enemmän. Nyt käsissä oli 42.5 kiloa painavat hanttelit, ja melko helpohkon oloinen kasi sieltä pullahti, tosin suoritteena se on taas melko vaatimatonta tasoa, koska lähes jokainen ruikula/puuhelmipelle Suomessa pystyy

samaan. Kuulin huhuja että kyrmyniskat Inkeroisten kuuluisalla katakombisalilla tekevät lämmittelyjä viidellä kympillä, ja ajattelinkin että josko sitä vuoden päätteeksi uskaltaisi niillä kokeilemaan. Voi sitten lähtiessä tokaista salinomistajallekin että ostaisi nyt edes jumalauta isompia lekoja, että kehtaa tulla Suomesta asti treenaamaan:)

Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä että Mp3-soitin on yksi maailman parhaista keksinnöistä, ainakin heti palautusvaahdon ja Salkkareitten Ossin jälkeen! Fitness centerissä soi tauotta fromsarahwithlove tai muu purkkapoppi, kas kun ei löydy vesivehmaan jenkkaa! Minkälainen murmeli oikein treenaa v***u jonkun diskopopin tahdissa?! Sitä vartenhan voi mennä niille bodyturhuus/seiso-päälläsi-jumppapallon-päällä-tunneille!!!

No, onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Itsepähän lyön vain napit korville ja uppoan omaan pieneen maailmaani, jossa taustalla pauhaa Rammstein tai Nightwish. Kyllähän tuolla hauskoja tilanteitakin saa aikaan, esimerkiksi kyykkytreenien työsarjoissa, kun niitä varten kuitenkin kääntää volyymin psyykkaustarkoituksessa aina kaakkoon. Siinä sitten yrittää äristä korvissa soivan Lordin kanssa kilpaa, eikä sitä ihan heti tajua että se ähinä ja puhina kuuluu varmaan sinne vastaanottoon saakka, ja muut treenaajat ottavat taas huomaamatta etäisyyttä, ja varmaan miettivät että taasko siellä on roid rage meneillään!

Tässä ajan kuluessa on tuo salin henkilökuntakin tullut melko tutuksi. Siinä aina tavatessa heitetään läppää, ja muutaman trainerin kanssa ollaan jo tosi hyviä frendejä, ja pyritään mahdollisuuksien mukaan treenaamaan yhdessä. Tosin jostain syystä näiden alan ”ammattilaistenkin” treeni pyörii aika lailla crosstrainerin/stepperin ympärillä, ja painoharjoittelu koostuu taas melko yksinomaan penkkipunnerruksesta, ylätaljasta ja reidenojennuksista, unohtamatta kuitenkaan noita SeiskaLukuYhdistettynäSataanToistoon-tyylisesti tehtyjä vatsalihassarjoja! Ei ihme että lähes kaikki PT:t omaavatkin alle 50 kilon omamassan!

Myös muut pajunvitsat ja rimpulat alkavat tulla tutuiksi, alussa kaikki kiertelivät meikää kuin vesikauhuista virtahepoa, varmaan johtui pitkälti taustalla soivasta Teräsbetonista ja kaukaisuuteen suunnatusta katseesta. Mutta heti kun muutama heinäkeppi uskalsi tulla ekan kerran juttelemaan tai kyselemään neuvoja, niin nyt ne ovat sitten haastelemassa joka kerta:) Ja keskustelu alkaa melkein aina vakiokysymyksillä: Ootsä joku voimanostaja? Käytät sä paljon steroideja? Ei vissiin suurempaa vitsiä ole olemassa, en viitsi edes kysyä paljonko jannuilla on hajataittoa! Suomessa meikäläisen painoilla pumppaillessa saa korkeintaan fitness-kuikelon maineen, ja ihmiset kysyvät yleensä että saanko kotona ruokaa, vai miksi näytän niin nälkiintyneeltä?! Ja joka kerta paikallisia ristoreippaita yllättää yhtä paljon kun sanon että pitäisi tehdä täyttä liikerataa, tai kun mainitsen edes palautusjuoman. V***U MUA YLLÄTTÄÄ ETTÄ JOTKUT NÄISTÄ KANANKOIVISTA ON OPPINU EDES PUHUMAAN, SAATI SITTEN AJATTELEMAAN!!!

No ei sillä, ihan hauskoja tyyppejä nuo ruikulat ovat, enkä jaksa puuttua niiden tekemisiin, paitsi kysyttäessä, jolloin olen valmis vuodattamaan elämänkerran verran tekstiä saliurheilun peruskivistä, mitkä eivät ilmeisesti tänne sivistyksen kehtoon ole vielä saapuneet:) Sinänsä harmittaa kavereiden puolesta, koska niillä kuitenkin on selvää motivaatiota puurtaa malmin parissa päivästä toiseen. Tai ei se nyt ihan treenaajien vikakaan kokonaisuudessaan ole, esimerkiksi yksi kaverini meni tämän meikäläistäkin ”ohjanneen” PT:n oppiin. Kohde oli miespuolinen, tuhdissa kunnossa, ja tavoite oli saada hieman lihasta ja menettää hieman rasvaa, tiivistettynä näyttää hyvältä alasti siis:)

Tuloksena oli treeniohjelma, josta 80 % oli aerobista, ja silloin tällöin cardion (=aerobinen) päälle piti tehdä kuntopiiri, joka sisälsi jalkaprässin, ylätaljan ja pec-deckin! Mitäh!!! Tuntuu vähän siltä että kyseinen traineri on voittanut ihmisluokittelunsa arpajaisissa, koska 1. miksi v****sa noin paljon aerobista, ja 2. yläkropan suurimpana punnerrusliikkeenä on pec-deck?!! Voi elämäni kevät! Ja taas suklaarakeiksi kakun päälle, ravinnosta ei oltu neuvottu mitään, ja kun sitten kysyin että mitä kaverini söi salin jälkeen (palautusvaahto, wink wink), niin vastauksena oli että porkkanoita, 2 tuntia treenin jälkeen!!! Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

Tuollaisen treeniohjelman keksijä pitäisi kyllä tutustuttaa betonikengät + Saimaa – yhdistelmään, ellei tavoitteena ole sitten näyttää keskitysleiriltä tulleelta juutalaiselta! Ymmärtäisin kyllä jos naapurin Leena-Tuulikki kaivaisi tuommoisen saliohjelman jostain MeNaisista tai Annasta, heti kaalisoppa/puolukanvarsidieetin vierestä, mutta että ammatikseen ihmisiä treenaava, perunan kapasiteettia haastava vajokki esittää tuollaista roskaa, ja kehtaa vielä laskuttaa siitä huikeita summia! Ohjelman toimintavarmuus on itäautojen luokkaa, alaspäin pääsee vaikka kuinka lujaa ja polttoaineena käytetään ainoastaan heinää! Kyllähän tuolla varmaan laihtuu, yhtä hyvin kuin millä tahansa muulla mitä-vähemmän-syön-sitä-enemmän-laihdun-dieetillä, kukaan varmaan ei taaskaan ole miettinyt että se ”kiinteytyminen” ja hyvältä näyttäminen ei ole synonyymi itäblokkilaiselle elinkautisvangille!!! Puhumattakaan siitä että aineenvaihdunta ja rasvanpoltto ovat varmaan melko vauhdissa siinä vaiheessa kun päivän isoin ateria on toissapäivänä syöty selleri!! Oikeasti, kyseisen ituhippiluuserin on varmaan pakko kärsiä joko melko loppuun asti kehittyneestä Kreutzfeld-Jakobista tai kroonisesta masennuksesta, koska miksi muuten hän opettaisi herkkäuskoisille pro-bodarin aluille kyseistä paskaa!! Jopa Esplanadilta löytyvä betoniporsas pystyisi suunnittelemaan paremman saliohjelman! Ja lopuksi lukijoille, käsi sirkkeliin ne, jotka tunnistavat oman treeniohjelmansa yläpuolella olevasta kuvauksesta!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hoi!

Terveiset vanhan mantereen yhdestä kauneimmista kaupungeista, Savonlinnasta. Pajakortti kesäksi hommattu ja täytyy myöntää että talven sparta-leirin jälkeen on motivoivaa reenata hiukan heterogeenisemmassa ympäristössä. Rantakuntoon pitää reenata jotta ilkeää sitten sinun seurassa liikkua Sydneyn rannoilla. Muuten tuovat kuivaa leipää, kun luulevat minua rinnallasi lokin poikaseksi :P

Blogin teksteistä päätellen siellä on selvä markkinarako osaavalle personal trainerille. Miksi enää etsiä töitä sieltä, kun voisit laittaa oman lafkan pystyyn? :)

Kunhan selviän juhannuksen työhässäkästä niin pitää alkaa hommailemaan viisumeita ja lentoja

Cheers mate
Simo

Anonyymi kirjoitti...

JOHAN ON KOVAA TEKSTII!!! KYLLÄ TIETÄÄ ÄIJÄ MISTÄ PUHUU (TAI AINAKIN LUULEE NIIN =), PALAUTUSVAAHDOT... HUH HUH)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Oy!

Mukava kuulla elonmerkkejä itse mestaristakii:) Ja sparta-kuuri lisää vaan motivaatiota, sen jälkeen ne fitness-salit tuntuu aika neiteilyltä;)

Ei täällä mitään rakoa ole, pikemminkin kädettömyyden musta-aukko, jonka täyttämiseen ei yks suomalainen riitä. No ei vaan, totta puhuen, kyllähän täällä (niinkuin suomessakin) osaavalle PT:lle töitä riittäis, ja liksat on paremmat ku Suomessa.

Itku pitkästä ilosta, olis pitäny vaa hommata PT:n paperit/sertifikaatit ennen tänne tuloa, koska täällä ne on kaikki kaikessa;) Tuostahan eräs ystäväni kyllä varoitteli, mutta eipä siinä joulun tienoilla ollu enää aikaa, ja aika hinnakkaita noi kurssit on Suomessa. Tosin kyllä ajatus mielessä siintää, ja varmaan tulee tulevaisuudessa ajankohtaiseksi;)

No ei siinä mitään, voitas kattoo ajatusta kun saavut pelipaikoille, pistetää kahdestaa oma kivenpyöritysfirma pystyyn, "Mestari ja poika"-kuulostaa hyvälle:)

Pidä mut tilanteen tasalla tosta matkatilanteesta;)

Cheers

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Haha, eiköhän se tipu ennemminkii tohon "luulee tietävänsä"-kategoriaan:)

Kuhan vaan puhuu tarpeeks kovaan ääneen ja viljelee noita hienoja vierasperäisiä sanoja (anabolia/katabolia/kebab) niin ihmiset saa sen vaikutelman että muka tietäis jotain, tai sitten ne luulee vaan vieläkin tyhmemmäks.

Jesse kirjoitti...

Oi lad!

Sain taas pitkästä aikaa (2 päivän jälkeen) yhteyden ulkomaailmaan internet-yhteyden muodossa ja sain pääni työnnettyä ulos siitä myyränkolosta joka myös Anjalankoskena tunnetaan. Teksti oli äärimmäisen hauskaa luettavaa, unohtamatta sitä tosiseikkaa että kaikki oli täyttä asiaa. Siis etenkin tuo horisontaalisesti suoritettu vipunostovariaatio herättää allekirjoittaneessa suurta kummastusta. Mitä h*lvettiä sillä oikein koitetaan kuluneiden olkanivelten lisäksi saavuttaa? Kysynpähän vaan. Toinen on usein nähty (useimmiten tyttöjen tai vanhojen ihmisten suorittamana) hauiskääntö-pystypunnerrus-liike. Okei, sinänsä kuulostaa fiksulta, mutta lihastasapaino on aivan päin v*ttua jos teet hauberia samoilla painoilla kuin pystypunnerrusta (tietty jos priorisoit hauiksia 24/7 niin siinä vaiheessa voi olla ihan pätevä liike...NOT!)

Puhelimessa tuli taas turistua tärkeimmät asiat, ja puhelinlasku alkaakin kohta olemaan tähtitieteellistä luokkaa, mutta minkäs teet kun tukimies on pallon toisella puolen. Koitappa siinä sitten huojua pystyssä.

Ja palatakseni takaisin aiheeseen - ei niitä ihmisiä itseään voi syyttää (voihan) tietämättömyydestään. Mutta etenkin suomessa iso osa jengistä tietää miten asiat pitäisi tehdä, mutta eivät niin tee kuitenkaan, sillä onhan se noloa lyödä siihen jalkakyykkyyn 50kg ja kyykkäillä polvet tutisten 2cm liikettä kun on tottunut tekemään penkkipunnerrusta jollain 100kg:lla. Kyllähän siinä jo isommankin miehen ego kärsii. Ja pahasti. Mutta PT:n tietämättömyys, ja etenkin TUON asteen tietämättömyys tulisi olla rangaistavaa ja ainakin lailla kiellettyä. Sillä siinä vaiheessa kun PT neuvoo asiakastaan tekemään asiat päin puuta, niin vastuu on trainerilla (tietysti kaikki vastaanotettu tieto pitäisi suodattaa, mutta oletetaan että luotetaan kumminkin "ammattilaisiin") ja se vastuu tulisi myös kantaa. Tietysti viimeistään siinä vaiheessa kun huomaa, että PT:n jalan paksuin kohta on polvi, pitäisi hälytyskellojen soida. Jos mies ei pysty kasvattamaan omaa lihasmassaansa, niin miten massankasvatusohjeita voi ko. henkilöltä ottaa vakavasti?

Tässä tämänkertainen vuodatus. Palataan astialle seuraavalla sessiolla ja parannetaan taas maailmaa. Eikös jookos?

T: Huolestunut kansalainen

Julius kirjoitti...

Tjänare!

Laiska oon ollu blogin kommentoinnissa, mutta muuten on tullu rehkittyä. Kahessa viikossa reilut 300 km pyörällä ja 7 salitreeniä. Ja ei se Simo mitään Spartaa käyny ku haistelemassa, vapun ajan teki jotain AIVAN muuta haha:D No hyvä näin jos on kortti hommattu, toivottavasti vähintään se 3 kk niinkuin itellä. Pitää huolehtia syömäpuolesta ku tulee pyöräiltyä luvattoman paljon, saattaa jopa kynistyä.

Nauroin kyllä makeasti taas aussien nerokkuudelle treenaamisessa, tosin niinku sanottua ni ei se täälläkään puolen maailmaa aina ole niin opitun näköistä. Mutta jotenki paistaa kaikesta tuosta vain esiin se, että kaikki yritetään saavuttaa jotenkin huijaamalla ja vippaskonstein, sitte voiaan kertoa naapurin Calebille kovaan ääneen baarijonossa että "Nostin muuten taas penasta uuet enkat, 75 kg!" Ja tosiasiassa kaveri on tehny just sellasen toiston mitä kuvailit tuossa aiemmin, 3 varmistajaa, liikeradan pituus max. 10 cm ja vaikka vielä kovat kehut päälle.

Muutamilla kerroilla saanu nauraa partaansa ku tuolla kattelee teinien treenaamista (siis en nyt kuitenkaan tuijota niitä 16 v. mimmejä, mut meinaan ikäluokkaa yleensä). Yks päivä pari jätkää tuli vähän minun jälkeen salille ja pääliike näytti olevan heti alkuun hauis käsipainoilla, sen jälkeen hauista scottipenkissä ja olikohan vielä hauista jossain muussa laitteessa. Tänään oli taas sellanen 16 v. neiti oikein "lähteny salille", nimenomaan että voi sanoa käyneensä salilla. Hieman plösö ja jutteli kaverinsa kanssa ja istu samaan aikaan pec deck -laitteessa. Kaveri teki vieressä jotain vatsalihaksia kevyesti, tämä istu ja jutteli. Sitte se höpötti pitkään puhelimessaki, ja aikaa meni valehtelematta puoli tuntia. Meinasin just mennä sanoon, että voisko tehä vaikka välissä, mut onneks ne häipy.

Tosin niinku Jesse sano, eipä sitä kaikki voikaan tietää alunperin miten kannattis treenata ja on se ollu itelläki varmaan ihan yhtä hauskaa joskus alussa, mutta naurattaa se silti. Luuleeko ne oikeasti pojat saavansa hienon kesähauiksen vielä viime hetkellä. Ja tytöt tietty trimmaa jalkoja niissä saksilaitteissa, siis ne plösöt just..hohhoi.

Alkaa UFS:n jauhot olla lopussa, pussi maltoa ja heraa jälellä. Samoin se Elite Whey alkaa loppua, mitä siis käytin mausteena lähinnä. Ostin tuollasen Force Sports nutritionin wheyn, hyvän makunen joku metsämarja mikä lie, mutta sai sopivasti 20 % alella 1,6 kg 35 euroa. Sopii loistavasti mausteeks ku se on aika vahvan makusta. Sitte vain lisää noita maustamattomia kaappiin ni hyvä tulee. Salin pitäjä sano, että syksyllä ruoka taas kallistuu ja samoin tekee lisäravinteet, ei hjuva.

Ps. Ai perkule unohin täysin, että ois pitäny treenin jälkeen vetää ne porkkanat... Siis pelkästään ne.

Ps 2. Ootteko muuten huomannu, että kun ihmiset kuulee sanan "vitamiini" tai "kivennäisaine" tms. niin reaktiot ovat varsin positiivisia, mutta sanoilla "proteiini" ja "hiilihydraatti" on kumman negatiivnen horpahtava kaiku :D hahaha.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Jep, kyl toi PT:n vastuu on jotaa missä pitäs olla hieman tarkempi. Täälläkin (niinkuin Suomessakin) näkee kun noi paperitiikerit neuvoo asiakkailleen esim. ylätaljaa. SIinä vaiheessa kun liike on jotain "sinnepäin", niin ollaan jo peukku pystyssä ja siirrytään seuraavaan, ja sama virsi taas. Repertuaarista ovat unohtuneet täysin sanat progressio, insuliini, ravinto & nestetankkaus (ennen, treenin aikana ja jälkeen) sekä palautuminen.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Vihdoinkin! Mr Jukka is in the house!
Mutta älä nyt sano että oot jättäny jalkatreenit sitte ton pyöräilyn varaan;) Ja niinkuin itse sanoit, jos pyöräilet noin paljo, niin kannattaa tarkistaa sitä ravintopuolta reilusti ylöspain;)

Toi on taas just niin tota, et kuhan käydää pajalla pyörähtämässä tekemässä vähä yhen käden haukkaa tms, nii voidaa sitte joka paikassa mainostaa "et käyn muuten salilla", tai sitte toi kolmen kaverin yhteispenkki. Tai sitte toi jalkojen ali-treenaaminen.

Esimerkkinä taas yksi kaveri, joka muistaakseni penkkas 80 kilolla sarjaa, ja näytti jo vähä siltä et olis tehnykkii yläkropalle jotaa. Tuolla se sitte kyykkäili yks päivä 35 kilolla!!! Siis 35 kilolla, jos miehen penkki on yli 80 kiloo!!! Ja niinkuin arvata saattaa, kaveri teki vaan YHDEN sarjan, ja sekin oli tietty puolikyykyn ja neljänneskyykyn välistä. Sitte sarjan jälkee taas takasin, minnes muuallekaan kuin taljan ääreen tekemään hauista.

Sama vika joillakin tytöillä (näitä näkyy muutama Lappeessa), istutaan vaan siinä saksikoneessa, puhutaan puhelimeen ja tehdään muutama sarja. Sitte päälle pari sarjaa vatsalihaksia, joissa kevyesti tehdään rutistusta muistuttavaa muutaman sentin liikerataa. Sitte poljetaa kuntopyörää 30-60 min, tämän jälkeen kotiin, ja syöminen tapahtuu ehkä illalla, jos silloinkaan, ja sitten syödään joko a) salaatinlehtiä tai b) suklaata.

Jep, ikävältä näyttää, lisäravinteet kallistuu entisestään. Heh, just mietin ite tota samaa eilen, et ihmiset vetelee kyl hedelmiä ja kaupasta löytyviä "vitamiini/kivennäisjuomia" (hyvää päivää tms, vai mikä se nimi nyt oli), mut sitte kun kyse on paljon tärkeämmistä makroravinteista (proteiini/hiilihyd.rasvat), niin kukaan ei korviansa lotkauta, ja jos ite sanot että syöt jotaa sen takia että saisit jotain edellä mainituista (prot/hiil.ras), niin kaikki kattoo kuin jakomielitautista;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi veljet, kehtaako sitä salille enää mennäkään kun sitten jossain inttervepissä jotkut isommat pojat ruotii liikevalintoja tahi tekniikkaa :D Antaa jokaisen kukan kukkia! Parempi se on että edes yrittää... :)

Jesse kirjoitti...

Muttakun siis pointtina se, että pienellä vaivalla asiat voisi tehdä oikeinkin. Jos viitsii raahata itsensä sinne asti niin miksei sitten tehdä niitä liikkeitä edes oikein? Ja oikeita liikkeitä ylipäätänsä. Pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vain hallaa itselleen.

Ah' kuinka usein olenkaan kuullut selityksen "kyllä muuten mutta kun mun polvet/nilkat/alaselkä ei kestä..."

No ei kai ne jumalauta kestä jos ainoa rasitus minkä ne saa on oman painon kantaminen kävellessä/seisoessa! -tana.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

No joo, mutta täällä kun noi kukat kukkii alaspäin, jos on edes kukkiakseen:)

Jessellä oli tosi hyvä pointti, jos sinne salille asti viitsii raahautua, niin olisihan se oman edun mukaista tehdä mahdollisimman hyödyllisiä liikkeitä mahdolisimman hyvällä tekniikalla.

Tietysti jokainen valitsee liikkeet päämääriensä mukaan, jos haluat kehittää 24/7 hauiksen huippua tai hioa jotain rintalihaksen sisäkaarta peccdeckissä,(niinkuin lähes aina tapahtuu), niin silloin kyykky/kulmasoutu/leuat/muut isot liikkeet eivät ehkä ole paras vaihtoehto.

Toisaalta, harmi vaan että ensin mainittujen liikkeiden suorittajille ei ole välähtänyt että lihasta harvemmin voi paikallisesti rasittaa (lihas supistuu kerralla kokonaan), mutta hei, ehkä se vuosien pec-deck/taljahauis tuo hyvää mieltä, sen takiahan sinne salille mennäänkin;)

Sama litania pätee tuohon tekniikkaankin, ja sen lisäksi, pitkällä juoksulla sillä tilaa vain ongelmia.

Mutta kyllä meikä sen ymmärrän että ihmiset tekee mitä tykkää, sen takia katselenkin vaan hämmästellen vierestä ja puran kaiken sitten tänne blogiin. Sitähän varten tämä on olemassa:)

Btw, jos itse menisin vatsa-peppu/bodybalance/
corepelleily-tunneille, niin toivoisin kyllä että joku osaavampi
ohjeistas meikää heti alusta asti
oikeisiin suoritteisiin, jotta tuosta saisi sitten kaiken irti. En vaan näe hirveästi pointtia siinä että kävisin ko. tunneilla vuodesta toiseen, ja vain makaisin lahnaa muistuttavassa asennossa sen pallon päällä;)

Surde kirjoitti...

Hihihi. Kunnon keskustelut päällä täällä:). Oon ehdottomasti vasta-alkaneena salilla kävijänä sitä mieltä, että jos joku näkee, että teen liikkeitä päin persettä niin siitä pitää tulla ystävällisesti mainitsemaan, eikä ruovita sitten jossain aussivaihtarin blogilla xD

Aikoinaan muutama vuos sitte kävin kokeilemassa ihan ensimmäistä kertaa salilla siellä oli tosi mukavia voimamiehiä, jotka neuvo pyydettäessä ja pyytämättäkin -ja selkeesti nautti kyllä siitä kun pääsi pätemään, joten Joona toi kuulostais just sun jutulta xD. Menin polkemaan jotakin kuntopyörää niin se mies tuli napsauttaa sen laitteen päälle ku ensin olin ihmetelly siinä pari minuuttii ja polkenu tyhjää kirjaimellisesti :), mun työkaveri meni puolestaan johoki laitteeseen sillee, että siihe välikköön olis pitäny laittaa toinen jalka niin se tuns perseesä siihe, eikä oikee mahtunu luonnollisesti ja sitte alko hirvee vuodatus sen isosta perseestä ja että se ei syö enää ikinä mitää, kunnes taas tuli kiva voimamies ystävällisest hihkasee miten homma toimii =).

Tosiasia on minusta niin, että ei salilla yksin helposti pääse alkuun eikä jyvälle, joten kyllä teidän neuvot otettais varmaan mieluusti vastaan. Tää keskustelu vahvisti ainaki mun päätöksen, että alan käymään tyttöjen salilla enkä ainaka Joonankaa lähe ikinä minnee prkl. Ainut ehto on, että pitää neuvoo jos on neuvottavaa, mutta ykski naurunpilkahdus tai alentuva kommentti niin saa voimamiehet salilla nähä ekaa ja viimosta kertaa elämässää mite tämmöi kiltin ja viattoman näkönen pikkutyttö pieksee raavasta miestä 10-0 xD.

Ps: Oon katton Ultimate Fighteriä, joten uusimmat liikkeet on hallussa.

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Loistavaa Surde! Just tommosta antisalikävijän objektiivista kommenttia kaivattiinkin tuomaan uulta tuulta keskusteluun;)

Hehe, noihan toi homma menee, että neuvoja kysymällä/niitä saamalla selviää helpommin, jos itekii menisin jotaa pitsinnypläystä/helmojen nostelua/muuta naisten touhuja tekemään, niin tottakai kysyisin neuvoa jotta saisin siitä kaiken irti;)

Ei sitä kukaan voi olla seppä syntyessään, jos tässä itekkii rupee miettimään vuosia taaksepäin, niin kyllä sitä alussa aika perse edellä puuhun mentiin, mutta onneks ne isot köriläät sitte neuvo miten asiat tehää oikeesti:)

Ja sitä paitsi, lupasit Suppi alkaa käymää mun kanssa salilla sitte ku tuun takas, mutta ei hätää, se huhtari on kumminkii semmonen neitisali, ihan erilainen ku se Umppajoen voimakellari:)

Haha, alkaa jo pelottaa;) En varmaan uskaltais ees nauraa (en edes sisäänpäin), jostain syystä oon joutunu elämäni aikana jo ihan tarpeeks monta kertaa naisen pahoinpitelemäks;) Traumat on hirveät;)