sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Välitilinpäätös

Vuosi 2008 on taas ohittanut puolenvälinsä, ja meikäläisenkin taistelut täällä down under alkavat olla samoin puoliksi suoritettu. Joten taitaa olla aika pistää hommaa hieman pakettiin ja analysoida tapahtumia. Ja näin puolenvälin kunniaksihan tässä voisi kirjoittaa extrapitkät vuodatukset, vaikka se onkin lukijoille yhtä miellyttävää kuin hakaneulojen tunkeminen varpaankynsien alle.

Kuluneet 4-5 kuukautta ovat olleet melko erilaisia mihin olen aikaisemmin tottunut. Uusi mantere, uudet kujeet, eihän tuo nyt yllätyksenä tullut. Mutta silti, niin ihmismieli, kuin kehokin, hakeutuu mielellään homeostaasiin, eli tasapainotilaan, ja sen järkkyminen tuntuu aluksi epämukavalta. Se on jotain uutta, mihin yksilö ei ole ennen törmännyt. Esimerkiksi, ihmiset ovat tottuneet saamaan lämmintä vettä suihkusta. Sinä aamuna kun sitä ei tule, niin auta armias. Mutta jos kylmää vettä tulee viikkokaupalle. niin pikku hiljaa ihmiset adaptoituvat, eli tottuvat tähän. Ilmiö kuuluu jokaisen elämään, ja esimerkkejä voi hakea mistä vain. Työpaikan/koulun/tyttöystävän/auton tai vaikka ruohonleikkurin vaihto. Kaikki edustavat jotain uutta ja tuntematonta, ja vaikka ne voivat etukäteen näyttää kuinka mahtavalta tahansa (harvemmin kukaan nyt huonompaan vaihtaan, vaikka onhan niitäkin pölvästejä nähty!), niin alussa on kuitenkin aina pieni epämukavuusvaihe kun ollaan tuntemattomilla vesillä. Ihmiset ovat uusia, käyttäytyvät eri tavoin ja ennen niin hyväksi havaitut sosiaaliset mallit tai käytöskoodit voivat kääntyä ylösalaisin. Se s**tanan uusi sähköleikkurikaan ei toimi samoin kuin vanha sodanaikainen malli, jolla pystyi ajelemaan nurin pienet männytkin! Asiat ja käytännön toimintamallit on vain opittava uudestaan, yleensä erehdyksen ja turakoimisen kautta! Kukapa sitä olisi kokeilematta tiennyt että siihen elektroniseen sähköaitaan ei kannata kusta!

Mutta pikku hiljaa asiat alkavat luistaa, ja palasten loksahdellessa paikoilleen tuo puskurivyöhyke on taakse jäänyttä elämää ja uudet rutiinit ottavat paikkansa jokapäiväisessä elämässä ja taas ollaan tutuilla linjoilla. Ja hommat ovat täällä kulkeneet kyllä aivan loistavasti, vaikka tokihan aina on parantamisen varaa. Jälkiviisaus on aina paras viisaus, ja taaksepäin on helppo katsoa ja nähdä ne oikeat ratkaisut jotka jäivät silloin aikaisemmin tekemättä:)

Sukellus & surffaus olivat kovasti mielessä tänne tullessa, mutta tähän mennessä olen ehtinyt vain kerran surffaamaan. No, se asia kyllä korjataan heti kun kesäkelit tulevat takaisin, se on vissi. Samoin sukelluksen laita, eihän sitä voi jättää kokematta, ja vaikka se nyt ekalta lukukaudelta jäikin väliin, niin onhan tässä vielä aikaa. Uuden-Seelannin reissun aikataulutimme ensi kesälle, eli varmaan siinä loka-joulukuun tienoilla pitäisi siellä kipaista, ja paikkahan on tunnettu extremeurheilijoiden ja adrenaliinipiikittäjien paratiisina, joten saa nähdä että mitä kaikkea kivaa sieltä jää käteen. Muutenkin, nyt kun mestat on nähty ja seikkailut koettu, niin tietää ensi lukukaudella että minne kannattaa mennä ja mihin pirskeisiin ottaa osaa. Ja koska kesä tekee tuloaan, niin huhujen mukaan täällä alkava kevätlukukausi on kaksin verroin vauhdikkaampi kuin mennyt syyskausi.

Hmm… Onhan se pakko myöntää, kyllähän täällä on koti-ikäväkin ollut. Kyllä sitä jokainen vaihdossa ollut tietää että sitä ikävää ei voi välttää, jokainen vain reagoi siihen omalla tavallaan. Täälläkin on päiviä, jolloin olo on kuin maailmankeisarilla, ja Sydneykin tuntuu liian pieneltä, ja sitten on niitä päiviä kun tekisi mieli vain kaivautua peiton alle ja herätä omasta sängystä kotisuomessa. No mutta onneksi suhdeluku noiden päivien välillä on melko suuri ensin mainittujen hyväksi, ja sitä paitsi, sehän on vaan inhimillistä että ikävöi joskus kotiin. Ei siitä pidä sen suurempaa numeroa tehdä, melko naurettavaa pelleilyä jos rupeaa itkemään ja hengittelemään liimaa vain sen takia ettei pääse takaisin kotiin heti kun se kone on tänne laskeutunut. Itseä jos rupeaa ahdistamaan, niin mietin lähes aina sitä, että voisi ne asiat huonomminkin olla, ja mieleen tulee armeijan aamuherätykset ja muut pyörävajarallit keskellä talvea. Täällä ei ole ainakaan kukaan pakottamassa tekemään yhtään mitään, joten ei siinä kyllä pitäisi olla minkäänlaista aihetta itkuun tai muuhun nenänkaivamiseen. Ja silti kuulee niitä tarinoita niistä pannuaivoista, jotka itkevät että ”en mä olekaa ku 25 ja risat, mut silti itken ja nyyhkytän, kun mulla on vaa niin kova ikävä sitä meidän karvaturpa-Muppea ja sitä mun tyttö/poikaystävää, jonka kaa seukkasin 2 viikkoo ennenku läksin tänne! Mä haluun heti kotiin, tai muuten rupeen kiljumaa”. Ton tason juureksia pitäis kyllä pistää boksiin suorana lähetyksenä! Ois kannattanu varmaan miettii ennenku läksit matkaan, et jos olisit säästäny lipun hinnassa ja vetäny ittes vaan JOJOON!!! Se viisumin hankkiminenkin oli sen verran kryptinen projekti, että nopeampiälyisempi voisi luulla että samalla kyettäisiin screenaamaan kaikki maajoukkuetason urpot pois koneesta, ja annettaisiin tilalle vaikka bussilippu Turkuun ilman paluuta!

Mitäs sitä kotoa sitten on kaivannut? Vaikea, ja jopa hengenvaarallinen kysymys, johon joku meikäläisen ajatuksenjuoksuun kykenemätön mangusti saattaisi jopa langeta. Ai miten niin? No mietitääs vähäsen. Mitäs tuohon nyt sitten pitäisi sanoa, että kaikki olisivat tyytyväisiä. No tietty omaa perhettä on ollut ikävä, jos sitä ei sano ääneen, niin vanhemmat vetävät nimen yli testamentista kyselemättä. Ja sitten saa myös unohtaa ne äiteen herkulliset lihapullat ja kaikki mahdolliset sponsoroinnit sieltä isukin puolelta. Tuo veljeni Bull(a) nyt tuskin niskojaan nakkelisi jos sitä ei mainitsisi, enemmän se on tyytyväinen kun saa loikoilla kotona sorkat ojossa ilman että kukaan kyseenalaistaa sen asemaa karsinan kovimpana karjuna, mutta sekin autuus kestää enää sen puolisen vuotta, sitten on paluu arkeen sen pienemmän kaukalon ääressä.

No kavereita on tietty ollut myös ikävä, mutta tässäkin pitäisi varmaan olla paljon spesifimpi, vai onko sitä ollut yhtä ikävä niitä parhaimpia kavereita, kuin niitä hyvän päivän tuttuja, ja entäs niitä jotka ovat soitelleet/mesetelleet/kirjoitelleet blogiin vs. niitä jotka ovat kaivautuneet kotiloihinsa?

No sitten tietty pitäisi varmaan mainita että on ollut ikävä myös sitä Hilkkaa ja Annaa, Liinua ja Päivikkiä, ja ketäs vielä, tai muuten saa kotiinpalatessaan niitä jäätäviä, yllättävästi tikarilta haisevia katseita ja pahimmassa tapauksessa itkuisia puhelinsoittoisia tänne keskellä yötä. Ja kuitenkin aina joku unohtuu, ja sitten joku polttaa päreensä (sekä meikäläisen postilaatikon) ja kellään ei ole enää kivaa. No entäs ne sukulaiset? Niissä on se hyvä puoli että ne voi kattaa yhdellä sanalla, vaikka taaskin tulee eteen ongelma että kumpi on kivempi, setä vai täti, serkku vai pikkuserkku, ja kumpaa on kovempi ikävä? No onneksi meikäläisen sukulaiset on niin hyviä tyyppejä (hyvät geenit kulkee suvussa), että he tietävät tulevansa katetuiksi tasapuolisesti tuon yhden sanan alla.

Hauskaahan täällä on ollut aivan kybällä, siitähän ei pääse yli eikä ympäri. Mahtavia tuttavuuksia ja rajoja ylittäviä kaverisuhteita on luotu jo nyt sellainen määrä, että aika monen käden varpaat menisivät pelkkään laskemiseen. Useita jumalattoman hauskoja hetkiä on vietetty yhdessä, ja niitä kaikkia fiilistelee itse kukin varmaan vielä pitkään. Tietty parhaimmilla hetkillä on tuntunut myös aika haikealta siinä suhteessa, että ne hetket olisi halunnut jakaa myös kotona olevien parhaiden kavereiden kanssa. No mutta eiköhän reissua muistella sitten niitten kamujen kanssa ensi tammikuussa Koffin äärellä, kun, tai siis jos, palaan maailman valloittaneena kotiin…

Heh, tiettyjä ajatuksia, asenteita ja odotuksia oli myös tuon etanolin suhteen tänne saapuessa. Mielessä kävi mahdoton ajatus, että olisiko mahdollista jatkaa kotona alkanutta melko negatiivista toleranssia, ja viettää vaihtovuosi ennenkuulumattomasti nesteittä. No, onhan se pakko myöntää itsekin, että ajatus oli lievästi sanottuna melko pystyyn kuolleena syntynyt, ja nyt omakohtaisesti suoritetun empiirisen tutkimuksen jälkeen voin todeta että yksilöstä riippumatta alkoholinkulutuskäyrä nousee exponentiaalisesti vaihtoajan (t) funktiona, kunnes se saavuttaa pohjatonta kaivoa muistuttavan lakipisteen (h). Teoriassa funktio voi saada h:takin korkeampia arvoja, mutta käytännössä raja-arvon määrittävät joko a) matkabudjetti, joka yllättäen vaihtoi nimensä ravitsemus- ja nesteytysbudjetiksi tai b) maksan sietokyky. Poikkeustapauksena pitää muistaa, että vastaukseksi on mahdollista saada imaginääriluku, mikäli kohdassa a muuttuja B (lompakon paksuus) korvataan arvolla Pb (Pappa betalar).

Alkupään kuvaajasta ei kannata tehdä kuitenkaan sen suurempia aproksimaatioita, koska käyrän ekstrapoloiminen pienistä t:n arvoista suuriin johtaa vain ongelmiin (havaittu useissa tenttitilanteissa), koska asymptoottista käyrää muistuttavan kuvaajan hetkellinen volatiliteetti kasvaa huomattavasti muuttujan t lähestyessä suurinta raja-arvoaan. Intuitiivisesti tämä tarkoittaa sitä, että ajanhetkesta t1 (tentteihin noin viikko, s**tana) aina hetkeen t2 (viimeinen tentti ohi, vituiks meni, taas, vaikka ei haittaa kyllä tippaakaan! Jihuu!!! Vapaus, elämä, täältä tullaan!!) kuvaaja saa nollasta poikkeamattomia arvoja, ja tämän jälkeen jousiefektin (Oletko tosielämän Einstein? Mötkö et al. 1798) johdosta funktion maksimiarvo lähestyy hetkellisesti ääretöntä, ja raju nousukiito pysähtyy vasta kun aikaa kuvaava variantti saavuttaa raja-arvonsa Tse on loppu nyt, tai vaihtoehtoisesti mikäli onnistut sitä ennen derivoimaan lompakkosi arvon nollaksi. Tosin tällöinkin substituutteina voidaan käyttää joko lasinpesunestettä tai kirnupiimää.

Akateeminen tutkimus on omalta osaltani vielä hieman keskeneräinen, koska aika t on geneeriseen tapaukseen verrattuna kaksinkertainen (lukukausi vs koko vuosi), mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että suosituksiini tulee kuulumaan AA-kerhon jäsenyyden liittäminen kotiinpalaaville vaihto-opiskelijoille suunnattuun tervetuloa kotiin -pakettiin, joka tällä hetkellä koostuu ainakin Lappeenrannassa pelkästään lämpimästä kädestä ja mustasta silmästä.

Sitten päästäänkin mielenkiintoisimpaan aiheeseen, eli itse blogiin. Yleisesti ottaen yhteiskunnassa vallitsee uskomus, jonka mukaan bloggaajat ovat joko mielisairaita tai henkisesti vajaita, kärsien yleensä vähintään neljännen asteen masennuksesta sekä yleensä myös jonkinmoisesta ekshibitionismista. Itse olin ennen blogin aloittamista täysin samaa mieltä. Ja niin olen vieläkin.

Kroonisen bloggaajan tunnistaa yleensä yliaktiivisesta, kontekstiin sopimattomien sivistyssanojen viljelemisestä tai muuten sekundäärisillä argumenteilla briljeeraamisesta. Irrelevanttia tai ei, Ranskassa sana ”bloggaaja” rinnastetaan aasiinsekaantujaan viittaavaan kuolettavaan loukkaukseen. Suomen mielenterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan bloggaaminen on henkisesti sairaiden ja syöpäpotilaiden toiseksi suosituin harrastus, heti Big Brotherin seuraamisen jälkeen.

Blogin kirjoittaminen on kuitenkin ollut minulle henkisesti erittäin palkitsevaa, ja koen saaneeni siitä mahtavan voimavaran valoisaa tulevaisuutta varten. Haluaisin kiittää kaikkia lukijoita, jotka ovat jakaneet tämän ikimuistoisen matkan kanssani, ja joiden loppumaton tuki on ollut minulle äärimmäisen tärkeää matkalla kohti henkistä kehitystä, sekä… Hetkonen! Otetaas stoppi tähän! Just tähän!

Siis, tarkoituksenihan oli sanoa, että blogin väsääminen on ollut meikäläiselle lähinnä yhtä mielekästä kuin päivittäinen natriumpolystyreenisulfonaatin annostelu rektaaliin. Siitä on ollut korkeintaan se hyöty, että tiedänpähän ainakin sen että tulevaisuudessa jos ja kun lähden jonnekin reissuun, niin en varmana kyseistä paskaa enää kirjoita. Koskaan. Piste. Ja jos pitäisi luetella asioita joista haluaisin lukijoita jostain kumman syystä kiittää, niin lista olisi lyhyempi kuin luettelo Ruotsin voittamista sodista.

Blogin tarkoitus oli antaa muille pillipiipareille mahdollisuus seurata (no ihan kun jotain oikeesti kiinnostais) taisteluitani täällä jossakin nousevan auringon lähettyvillä (no ei toi maantietokaan oo näköjään mun parhaita puolia), mikä oikeasti tarkoittaa sitä, ettei mun tartte sitten jokaiselle erkille erikseen kertoa samaa tarinaa kymmentä kertaa kun tulen takaisin! Ja mä ymmärsin ton siten, että sen pitäisi korkeintaan lisätä vi**tusta muille, koska niitten pitää käydä loggailemassa siellä kaimaanienrakastaja.urpo.com-saitilla joka päivä, eikä niinpäin että se lisääkin VI**TUSTA MULLE!! Siis kyllähän toi nyt pikkasen (eikä niinkään ihan pikkasen) hajottaa, koska tänne pitää olla jumankekka joka viikko rustaamassa jotain elämää suurempaa lönrott-tason epiikkaa! Ja blogin molemmat (ainoat) lukijat, Jukka & Bull(a) saivat jostain töitä (eipähän tienny työnantaja että saipahan taas aikamoisen kasan tyhjiä saliviisauksia riesakseen) tai hankkivat muuten vain oman elämän, joten niistäkin näkyy enää vauhtiviivat kerran kuussa, ja sekin parhaimmillaan.

Ainoa syy miksi edes harrastan moista sofistikoitunutta verbaaliakrobatiaa on se, että mitä ilmeisemmin mulla ei oo oikeesti kavereita joiden kanssa viettää vapaa-aikaa. No mutta sehän nyt ei oo mitään uutta, on mulla s**tana parempaakin tekemistä kuin hengailla juustojen kanssa, jotka eivät ymmärrä beetakaroteenin tai saksalaisen volyymitreenin päälle! Noissa kuvissakin olen vaan väkisin (ota nyt juma**uta se kuva ennenkumä vedän sua pataa ja hautaan sun kissas tonne mettää) änkenyt joidenkin turistien sekaan, että saan edes jotain valehdeltavaa.

Se on varmaan kaikille tässä vaiheessa jo aika selvää, että blogi on kirjoitettu melko kusenkastelemalla kierteellä, ja kaikkia ajatuksia ei tarvitse ottaa ihan tosissaan. Tai siis, eiköhän tuokin ”kaikille varmaan melko selvää” ole melkoista YLIarvioimista ihmiskunnasta, jonka kuolleisuuslukema laskisi ainakin viidenneksellä, mikäli jokainen neropattipellehermanni ymmärtäisi että sitä haarukkaa ei tosiaankaan kannata laittaa sinne PISTORASIAAN!!! Joten varmuuden välttämiseksi, tavaanpa sen vielä teille. Blogi on siis kirjoitettu melko ku-sen-kas-te-le-mal-la kier-teel-lä, ja i-han tar-koi-tuk-sel-la. SELKISKÖ? HÄH!?

Ensinnäkin, mikäli joku kaipaa sitä kukkaistuoksuista blogia, niin kait se nyt on aika ilmeistä (kts. yllä pistorasia-esimerkki) että semmoista ei täältä löydy, eikä tule löytymään! Toiseksi, lähinnä kaikille puunhalaajille ja kettutytöille tiedoksi, se kommenttilaatikko on tarkoitettu myös sille kritiikille, varmaan kuulen sen ”ko se Joona kirjottaa niin ylitsevuotavaa egoilupullistelua, eiks se vois kirjottaa mieluummin sillee normaalisti, ja vaihtas ne elämää tärkeämmät salijutut muihin aiheisiin, kuten öljylauttojen leviämiseen tai punaselkäpingviinien elinpiirien pienenemiseen”-whinetyksen minkä kerrot parhaalle kaverillesi, joka sekin on joko puhkiraiskattu barbinukke tai sun ikioma nöpökorvas, se öisin kirkuva, keritsemistä + keittämistä kaipaava siamilainen karvapuudeli!
Ja kolmanneksi, voi v***u s**tana, jos se sun pölyhuiskas, ihan sama mikä tiibetinmaki se on, on nimeltään Nuppu, Mr.Prince, pikku-Erkka tai ees jotain sinnepäin, niin tiiät varmaan että kenen naamalta mun jalka löytyy ensimmäisenä kun tuun takas!

Tässä kohtaa vaikuttaa juuri se suomalaisuuden paradoksi. Mikäli kirjoittaisin persikanväristä blogia siitä kuinka onnellinen olen, kuinka täällä on niin kivaa ja mahtavaa, ja kuinka kaikki on niin siistiä ettei mitään rajaa, niin ihmiset rupeaisivat heti ajattelemaan että onpas sillä Keräsen pojalla taas noussut kusi päähän. Vähän sama kun Lahtinen voittaa lotossa, ja kertoo lehtihaastattelussa olevansa onnellinen ja aikovansa ostaa uuden mersun. Tällöin naapurit ajattelevat että onpas sillä nousukas-Lahtisella noussut neste päähän, kun heti pitää saada naama paikallispitäjänlehteen ja uudet vankkurit alle. Ei se suomalainen halua kuulla toisen menestyksestä ja hyvästä olosta. E-hei, mieluummin kuullaan juttuja siitä, kuinka Lahtisen kissa söi 7-oikein kupongin, sen jälkeen kun se Tahitin matka ja SL viissatanen oli jo maksettu. Samoin suomalaisen mieltä lämmittää paljon enemmän tarina siitä, kuinka se työpaikan mulkku vuoropäällikkö sai snagarilla dunkkkuun tai kuinka Virtasen emäntä petti sitä putkimiehen kanssa.

No, se paradoksin toinen puoli: sitten kun Lahtinen/Virtanen/Keränen itkee että kuinka hatuttaa, kun se kuponki katosi, vaimo lähti tai kuinka täällä lihapullissa ei ole tarpeeksi proteiinia, ja naapurit ovat taas sitä mieltä että onko sen ison miehen taas pakko itkeä kovaan ääneen, eikä se voisi vaan päättää hiljaisesti päivänsä siellä kellarissa syömällä rotanmyrkkyä. Koskaan ei olla tyytyväisiä. Kun on kesä, perse on hiessä, kun on talvi, perse on jäässä. Kun on syksy, perse on märkä, ja kun on kevät, niin perse on… no, aika v*tun sama, oli mitä oli, pointtina, joka tapauksessa saa sen kusipään maineen teki mitä tahansa, joten why not go down swinging anyway!

Sinänsä aika mielenkiintoinen dilemma. Ihmiset sanovat toista ja ajattelevat toista. Ei mikään Nobelin arvoinen oivallus tosin. Kaikki herrantertut ja muut itseään siveellisinä pitävät naapurin keijot paheksuvat blogia ääneen, mutta jos oikeasti kirjoittaisin blogia normaaliin, kiviäkin kiinnostaa –tyyliin, niin voisin laskea blogin molemmat lukijat yhden käden sormilla. Tekopyhyys on samaa luokkaa kuin siinä, että naapurin rouvien mielestä rasismi on rikos, mutta se oli varmasti se NEEKERI sieltä torilta joka varasti sen telkkarin. Ja mitä v**tuu toi SOMALIKII tuolta takarivistä tuijottaa!

Silloinkin kun paras kaveri ostaa kammottavan rievun sikahintaan, niin sitä on pakko kehua, jottei kaverille tule paha mieli. No, harmi vaan, kannattaisi varmaan joskus ajatella taas sitä omaa nenää pidemmälle. Joko itse sanot sille puupäälle että se osti just HEL**TIN ruman perunäsäkin, tai sitten ne sata muuta ohikulkijaa sanoo sen sille illalla ilmeillään. No mutta ei se mitään, kunhan tuli oma nahka pelastettua, kaverilla nyt niin väliä, paitsi että jos vielä tuon jälkeen kehtaat liikkua sen seurassa, niin sut pitäs lopettaa pelkästä sympatiasta!

Suomalaiset ovat muutenkin niin velikultia, että heille tärkeintä on vaatimattomuus ja omien suoritusten vähättely, jottei kukaan varmasti tajuaisi että sulla menee paremmin kuin naapurin keskiverto-Kakella, jolla on 65-vuoden asuntolaina, käytetty volvo, raveista voitettu vaimo, musta silmä ja rinnassa pinssi joka kertoo Kaken viettäneen elämänsä viisi viimeistä vuotta AA-kerhossa. Suomalaisten tunnuslauseita ovatkin, ”parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla”, tai ” kel’ onni on, se onnen kätkeköön”. Mikäli joku kommunismin vastustaja erehtyy huikentelemaan saavutuksillaan, tai ylipäätään käy ilmi että ko. tyyppi yrittää saavuttaa jotain elämässään, siis muutakin kuin itsemurhaan päättyvän syvän masennuksen 15-vuotiaana, niin lähimmäiset voivat tehokkaasti ojentaa häntä käyttämällä argumentteja kuten ”itku pitkästä ilosta” ja ”kyllä routa porsaan kotiin ajaa”.

Ja jotta edelliset sanonnat eivät olisi pelkästään täyttä kuraa, niin osa kanssamme asuvista peruskouludropouteista perustaa koko elämänsä näiden loistavien teemojen varaan! Näitä raimohelmismejä viljellään jatkuvalla syötöllä, vain sen takia jotta kukaan lähellä oleva ei ahdistuisi mahdollisesta valon ja toivonpilkahduksesta, joka sekin näkyy yleensä vain piipun päästä, joka toivon mukaan on suunnattu kitalakeesi! Tässä kohtaa herää vain ajatus siitä, kuinka loistava koko systeemi itse asiassa on. Mitään ei ole järkeä ruveta tavoittelemaan, koska sitä ei kuitenkaan kenellekään uskallettaisi kertoa, koska sekä edellä mainittu että jälkimmäinen johtavat parhaassakin tapauksessa pitäjän roviolle. Ja hämmentävintä tässä on se, että kun nämä BB:n kyttääjät ovat tarpeeksi hakanneet päätään vessan seinään, niin kehtaavat sen jälkeen odottaa pelastusta ja prinssi Uljasta hokemalla jotain ”paistaa se päivä vielä joskus risukasaankin”-mantraa. EI OO MUUTEN PAISTAMASSA!!!

No joo, ehkä on parempi lopettaa vielä kun on voitolla, paitsi että silloinkin se lopetusliike olisi pitänyt suunnata omaan takaraivoon siinä vaiheessa kun blogi oli vielä suunnitteluasteella. Varmasti kaikki jotka silloin taputtivat selkään ”kirjota ihmeessä Jonttu sitä blogii sieltä Ausseista” katuvat nyt tuota virheliikettä ankarasti. They unleashed the Beast! Meikäläisen mielipiteet kestävät päivänvaloa yleensä yhtä paljon kuin vampyyrit, ja mietinkin toisinaan että milloin hallitus laittaa kotimaisen jackbauerin perääni!

Kun tuota blogia lueskelee taaksepäin, niin tulee jopa itsekin huomattua että on sitä tullut päästettyä aina silloin tällöin MELKOISIA sammakoita suustaan. No mitäpä muuta sitä voisi odottaakaan, kun päästetään meikäläisen kaltainen, neron ÄO:lla ja pihalaatoituksen sosiaalisilla taidoilla varustettu Von Arscloch puikkoihin! Tulevaisuutta ajatellen nouseekin haastavaksi, että miten säilyttää blogi mahdollisimman ala-arvoisena, ja onko sitä mahdollisuus viedä vieläkin pidemmälle saamatta kuitenkaan kaasutustuomiota Unicefiltä.

Oletteko muuten koskaan miettineet että mitä yhteistä on maahanmuuttajilla ja niillä sulatejuustoilla, joita jossain yhteyksissä myös blogin lukijoiksi kutsutaan? No ette varmaan, koska muutenhan en moista kysyisi! Maahanmuuttajat tulevat Suomeen ja nauttivat Suomen anteliaasta sosiaalitukijärjestelmästä, mutta heti kun tulee näiden peelojen vuoro tehdä jotain takaisinpäin, niin he katoavat kuin pieru Saharaan… Valitettavasti tämä tapahtuu vain kuvaannollisesti, ja heti kun seuraavan kuun blogite…sosiaalituet ovat jaossa, niin nämä v*tun kurakikkelit ovat taas kädet ojossa menossa sieltä missä se sähköpaimen on matalin.

Ja kysynpähän vaan, kenen mielestä moisesta pitäisi selviytyä ruoskimista pienemmin rangaistuksin???

11 kommenttia:

Jesse kirjoitti...

Aye!

Taas armottoman hyvää tekstiä, ja koska en ollut päässyt kommentoimaan (ei ole ollut aikaa kasata ajatuksia sanoiksi (niin varmaan)) niin tulinpa nyt sitten "Kommaamaan" jottei sille pienelle pallomahalle siellä Ausseissa tule paha mieli.

Viimeisin blogiteksti ei välttämättä ollut yleisesti niin "hauska" kun osa aiemmista, mutta sitä vastoin meni sopivissa kohdissa niin reilusti yli että sai taas revetä liitoksistaan.

Kohta pitäis alkaa pikkuhiljaa hakea sitä kämppää Lappeesta, vaikka keväällä senkin voisi vaihtaa kun saa tutkaparin takaisin...

Jesse kirjoitti...

No tulipa laitettua Kourulaan hakemus sitten, saapi nähdä miten käy. Pääasia että pysyis etäisyydet huhtariin ja kouluun suht samoina (tai muuten muutan huhtariin asumaan)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Oy!

"Pienelle pallomahalle"??
En nyt oikeen tiiä et kenestä taas on kyse, koska meikäläistähän tuo nyt ei voi selkeesti tarkottaa. Eihän?

Tarkotus olikii näin puolivuotiskekkereiden kunniaksi pistää oikein täydeltä laidalta yli, mitään säästelemättä;) Aika vitsillähän noi tuli heitettyä, mutta varmaan löytyy taas niitäkin ristoreippaita jotka ei noita koukkuja ymmärrä, ja siitähän se soppa taas syntyykin:)

Etäisyyksiltään se Kourula/lähiympäristö on vallan mainio, Huhtari vieressä ja koulu sekä keskusta ihan menevien etäisyyksien päässä. Enköhän mä itekkii asetu jonnee noille nurkille joulun jälkeen...

Tessa kirjoitti...

Hauskan pitäminen ilman viinaa ei mielestäni ole teeskentelyä, mutta vaihtovuosi olisi. Oikeasti.

Jos joku näistä jutuista herneet nenään vetää, niin voi-voi. Tai jos ei joistain jutuista muuten tykkää. En minäkään noita pokeriselityksiä jaksa lukea, mutta hyppään napisematta ne yli, kun onneksi osaat kuitenkin jakaa tekstin helposti hahmotettaviin kappaleisiin.

Ja kateellisiahan nyt riittää aina, ainakin jos tekee mitään muuta kuin makaa kotona hiljaa peiton alla. Sitä paitsi sittenkin joku voi olla kade siitä vapaa-ajasta, jota peiton alla maaten viettää.

Viihdyttävää näitä juttuja siis on ei-kaverinakin lukea, jatka vaan samaan malliin :).

Terv. Aiemmin anonyymina kommentoinut heppatyttö.

Anonyymi kirjoitti...

Huhtari sitä, huhtari tätä.
Hei pojat - on sitä muutankin elämää :P.

Mut joo - Joona päässyt purkaan kaikki patoutumansa kerralla :D. [siis kun tätä tekstiä katselee..]

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Ah, mietinkin että selviääkö sen salaperäisen heppatytön mysteeri koskaan:) Asiallista tekstiä Tessa, ja sinänsä erittäin innostavaa että jaksat ei-kaverinakin kirjoitella.

Btw, näyttääpä tuo verbaliikka itselläsikin pysyvän hanskassa, onkos sulla omaa blogia eetterissä?

Luulenpa että itse olen melko validi ottamaan kantaa tuohon "hauskaa ilman viinaa"-aspektiin, koska sitenhän yritin viimeiset suomikuukauteni viettää (huom. operatiivinen sana "yritin").

Faktahan on se, että vaikka kivaa VOI olla ilman viinaa, niin se varsinainen HAUSKUUS kyllä vasta alkaa siinä vaiheessa kun se kuningas alkoholi tulee mukaan kuvioihin. Piste. Tosin tämä ei tarkoita sitä, että mitään perisuomalaisia överikännejä pitää vetää (paitsi jos haluaa saada Äijä-statuksen), kaikki kohtuudella.

Ja ehdottomasti, vaihtovuosi ei ole vaihtovuosi ilman viinaa, ei lähellekään. Kyllähän sen jokainen itse kokenut tietää.

Heh, onhan nää jutut aika reilusti yliampuvia, mutta jos meinaa vuoden kirjoitella sitä samaa peruskauraa mitä muut blogit on jo täynnä, niin kyllähän sitä kyllästyy jo itsekin, niistä muutamasta lukijasta nyt puhumattakaan.

Ja vaikka jutut on yleisesti selkeästi äijäpuolelle suuntautuvia, niin kiva kuulla että myös se kauniimpi sukupuoli tykkää;)
Kaikkiahan ei voi kuitenkaan aina miellyttää, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Pisteet kuitenkin Tessa sulle erittäin hyvistä kommenteista;)

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Suski Suski, tarkotatko muulla elämällä sitä Karhujen kolistelua keskiviikkoisin Gigglinissä/Divassa, vai sitä koulukirjoihin uppoutumista päivästä toiseen?:)

Heh, kuten aikasemmin oli puhetta, aika samasta koivusta on molemmat puunaamat näköjään veistetty:)

Se tekee kato hyvää välillä päästää vaan kaikki valloilleen, ja blogi toimii sitä paitsi hyvänä välikätenä, ei tartte yksin itkee, vaan voi mukavasti jakaa sitä moukutusta näin kollektiivisessa muodossa;)

Julius kirjoitti...

Ahoyyyy! Jopas on taas revitelty. Mukavasti vaihtu puolivuotismuistelmista teksti muiden kanssaeläjien parjaamiseen ja vähäosaisten sortamiseen :) (neekereiden mollaamisesta puhumattakaan). Tuossa oot oikeessa ku jotku tulee tänne lukemaan tätä blogia kuin Ylen uutisia, ja sitte ollaan naama kurtussa ku "se Joona tukkireisi ääliö salihomo vain haukkuu kaikkia ja on vain itsekäs ja leveilevä paska" haha. Tosihan on, että noin 95 % näistä jutuista on ihan hevonpaskaa ja sitäkin hauskempaa luettavaa, mutta itse en kyllä kieltämättä jaksas vaivautua ku ehkä terveisiä lähettämään, jos tämä olisi sitä "tänään kävimme katsomassa museoita" -sarjaa.

Totta on sekin, etten oo ehtiny juurikaan kaimaanienrakastelijaa lukemaan, työt on vieneet pari viimeisintä viikkoa melko täysin ja vapaa-aika on sitte kulunut nukkuen, salilla tai jotenki muuten. Oon harjotellu tässä dipl.inssin palkkaa, tosin sillä erotuksella, että töissä oon istunu liian monta tuplavuoroa. Mut se otsaan kasvanut mela häipyy kummasti kun katselee paria tilinauhaa (toinen vielä tulossa).

Salillekaan ei tosin nyt noiden tuplavuorojen takia ehtiny, ja ekan kerran ku meni heti niiden jälkeen ni ei olleet akut kovin hyvin latautuneet ku joka paikkaan sattu ja treenin jälkeen simahdin ihan täysin. Kotiin vain ja suorilta kunnon unet. Nyt kolkuttelee taas räkätauti ovella, täytyy käyttää tuota keväällä saamaani virolaista varsin epäilyttävää yskänlääkettä, muistuttaa oikeasti lähinnä lukkoöljypulloa, kyljessä lukee "alkohooli 45 %" ja jotain karmeaa paskaa siihen on lisätty kans. Niin ja tarkennuksena siis, että kyseessä EI ole mikään Viru Valge.

Tornion kesä on kyllä lyhyt ja vähäluminen. Vettä tulee ku just sen yhen p***eestä ja lämpömittari näyttää jotain +13. Kaverit on kaikonnu muille maille ja olen hyvää vauhtia ystävystymässä tietokoneen kanssa (aivan ku se ei Lappeessa tapahtus automaattisesti vaikka joku kaveriksi haukuttu köntti joskus viihdyttäiski läsnäolollaan). Nyt ku vuorot töissä palautu taas normaaleiks ni voi kuvitella käyvänsä taas jopa salillaki. Tarvii nimittäin jotain treeniäki ku tuolla töissä syödään ihan liikaa pullaa.

Suskille vois sanoa, että muutakin elämää on kuin heppoja tai salsaa (no ok ok, olet käynyt iteki urheilemassa mahottoman paljon tiiän). Minun persettä ei oo tehty salsan vatkaukseen, paremmin sitä hyödyntää Huhtiniemen keskitysleirillä. Asuntohan mulla on sama syksyllä taas, tosin en tiä vaihanko johonki mutta en todennäköisesti kauas. Nyt ku tienaa taas kohtuu hyvin ni tuskin jaksan alkaa miettimään sitä, että Syke Gymillä kortti on puolet halvempi. Ku Huhtarissa se toinen puolikas koostuu näistä jo esillä olleista kahdesta hullusta ja heidän sparrauksestaan (lue: pakottamisesta, uhkailusta, pieksämisestä, suorituksiesi haukkumisesta). Kahdella hullulla tarkoitan siis sitä yhtä pallomahaa siellä jossain Telluksen anuksessa, ja toisella sitä pientä ikihymyblondia, joka enkelimäisistä kasvoistaan ja jokaäidin ihannevävyominaisuudestaan huolimatta repii maasta enempi ku laki sallii.

Ymmärrän, että tämän blogin kirjottaminen on varmasti ollu ihan syvältä. Siis ainaki joskus, ja vissiin joskus olet saanut itsekin hyvät naurut aikaiseksi sairaista jutuistasi. Jotakin positiivista sentäs! No on me naurettu sitä samaa ilkeää rasistista naurua täällä Koti-Suomessakin, hirnuttu ääliöille vertauksille ja niille loputtomille lokinkoipisille ääliöille, jotka ei tajua mistään mitään ja jotka treenaa aina ihan päin P:tä. Kieltämättä tuo ihmeellinen sattumus, että sain töitä, on syönyt kommentointitaajuuttani, mutta paikattaneen sitä taas tässä hieman pidemmällä jorinalla. Mikäli Manzarosa Film joskus ikinä koskaan milloinkaan tulisi edes ajattelemaankaan sellaista, että se ehkä julkaisisi mahdollisesti jonkin maakuntia vavisuttavan elokuvan, niin olen oikeastaan jo varannut sinut käsikirjoittajaksi, ainakin yhdeksi niistä! Tosin jos sinut päästäs käsikirjottamaan jotain sellaista niin olen varma, että loppuelämäni juoksisin karkuun kaikkea mikä liikkuu. Meinaan siis, että leffasta tuskin puuttuisivat mielipiteet asiasta kuin asiasta.

Eipä kummosempia, toivottavasti ei tullu pitempi kommentti ku oli ite teksti :) Tuu joskus pois sieltä!

MOrooooooooooooooooooooooooooo!

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Ihan kuin huomaamatta, aihe siirtyi puolivahingossa tonne "yleisönosastolle" siitä ite matkasta. Noo, pääasia että kaikilla on hauskaa, tai siis että ainaki itellä on hauskaa:) "tukkireisi ääliö salihomo" *reps*, aivan paras, kyllä tekstiin pitää vastata samalla mitalla;)

Ei vaan tosihan tuo kyllä on, että ei noita juttuja hirveen vakavalla naamalla kannata lukee, mutta jotkut sitä tekee silti. Omapahan on häpeänsä:)

Ja näitä pitkiä kommentteja on just mukava lukea, onhan näitä ehditty jo kaipaamaankin, mutta teeppä nyt sitä rahaa kun on mahdollisuus, niin pääset vielä reissaamaan siellä Perussakin;)

Pitkän päivän jälkee on motivaatio kyllä aika hukassa, ja tuplavuoro on kyllä jotaa sellasta, että ehkä jopa meikäkin vois hyväksyy sen väliaikaseksi tekosyyksi, saat vmtl:lää siksi aikaa, tosin viikonloppuina/muina vapaapäivinähän tuo ei luonnollisesti päde.

Kelit kuulostaa melko samoilta kun täällä nyt, kun on sysitalvi. Vettä tulee esteristä, ja lämpöä on aamusin aivan liian vähän, hrhhhh.

Syke on kuitenkin kauempana, menee matkoihin ainakii aikaa, ellei jopa kuluja (mutta sähän kyllä pyöräilet ympäri vuoden) , ja eiks siinä halvassa kortissa ollu joku raja ettei prime time -aikaan pääse treenaamaan tms. Ja voin vaan kuvitella kun vaihdat Team (M)assin johonkii Sykkeen nyhveröihin/säbänpelaajiin, niin mitäs siitäkii sitte tulee?

Rehellisesti sanottuna, joskus kyllä vähä nyppii kirjotella, mutta suurimmaksi osaksi aikaa saa kyllä hekotella itekseen, et mitäköhän sitä taas kehtaa oikeen julkasta.

Tuohan on jo suuri kunnia noinkin tunnetulta elokuvan tekijältä. Ja noilla rahoilla voit ite olla käsikirjoittajatuottajanäyttelijäohjaaja,
Ei mee kauaa kun Suomen ensimmäinen ihka oikeita lipputuloja saava
toimintajännäri saa paikan ohjelmistossa.

Kyllähän mä parhaani yritän, että saisin vuodenvaihteen jälkeen pärstäni takasin tuttuihin kuvioihin sinne susirajalle. Onhan se kieltämättä vaikeaa siellä ilman meikäläisen läsnäoloa, tiedän, mutta koittakaa sinnitellä;)

Palataan.
Moooooooooiiiiiiiiiiiii

Pete kirjoitti...

Moro Joona!

Ei helvetti, jätkä kyllä kirjoittaa niin hyvin, että soitan kohta Etelä-Saimaaseen...siun tilitykses tulisi heti niiden "lukijan lyhyiden" jälkeen, jossa ihmiset vaan valittaa, että nyt naapurin Jaska vois laittaa ruohonleikkuriinsa äänenvaimentimen ku ei saa nukuttua tai, että kylän pennut vois lopettaa mopoilla rassailun. Siun kaltaista suoraselkäistä miestä tarvittais sinne sanomaan niille ihmisille, että "HANKKIKAA ELÄMÄ TAI LUOPUKAA SIITÄ!"

Voin vaan uskoa kuinka monta tuntia oot pallit hiessä näitä kirjoitellut siellä, mutta sen voin sanoa, että helvetin monen tyypin oot tehnyt näillä iloiseksi ja kyllä näitä joku muukin urpo lukee ku se oranssitukkainen poika, jonka nimeä nyt en muista!

Täällä heinäkuun korkein lämpötila on ollut 7'c ja kissoja sataa taivaalta...noh, Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen.

Muista syödä niitä suklaakakkuja ettei pääse totuus unohtumaan!

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Morjes Pena!

Thanks, vaikka oon kyllä varma että sun blogis sieltä kanukeista olis lakassu muut lokit maton alle heittämällä:)

No joo, toi viimekertanen oli vaa semmosta kunnon suomiteinin angstausta, kyllähän mä tiedän et muutkin näkee vaivaa ja käy aina silloin tällöin kääntymässä tuolla kaimaannienrakastelijan sivuilla, jotta ainakii näyttäs siltä että ihmiset lukis sitä (muka) oikeesti:)

Kesä on vuosi vuodelta lyhyempi, kunnon talvea ei ole nähty aikoihin... Eikä näytä hirveesti parantuvan vuosien vieriessä. Ei viitti ees arvailla et mihkä tässä vielä päädytään;)