tiistai 23. joulukuuta 2008

Pikkujoulut

Mitäköhän surhuhupaisia tarinoita sitä tällä kertaa kertois, vaikka ette te kyllä tänä jouluna välttämättä mitään ansaitsisi! On nimittäin tullu blogia kirjoteltaessa törmättyä sen tason juureksiin, että se mitä mun rustaamalta pukin listalta löytyy, on ydinase -mieluiten mahdollisimman laiton sellainen- jätettynä teidän rappusillenne!

Tuli tossa viime viikolla muuten alotettua uus harrastus, alkaahan se jatkuva kokan vetäminen olla jo ilmiönä aika pásse. Ja koska muthan tunnetaan suht valveutuneena tyyppinä, on tää erilaisten paskailmiöiden aallonharjalla taiteilu mulle jo aika arkipäivää.

Suomessa tosin muutamat kupoliotsat –kuten Make ja Pete – voivat pitää itseään menestyksen edelläkävijöinä, ovathan molemmat sankarit harrastaneet tätä lajeista fyysisintä jo ties kuinka kauan (=liian kauan). Aivan, nyt ei siis mikään curlingin tasonen DIVARISARJA RIITÄ, vaan puhumme jo paskalajien KUNINKUUSLUOKASTA (!), mikä on sinänsä jo aikamoinen saavutus, kun ottaa huomioon että saappaanheittokin on keksitty!

Kyseessä on siis golf, tuo transupedofiilien ja urallaan epäonnistuneiden lätkänpelaajien (no onko niitä nyt muka muita?) suosima urheilumuoto. Siinä vaiheessa kun liikkuvaan objektiin osuminen muodostuu liian vaikeaksi, on golf oiva valinta. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että laji on fyysisesti erittäin vaativa. Kävely, paikallaan olevaan maaliin osuminen sekä mailapojan käskyttäminen ovat erittäin rasittavia tehtäviä.

No s**tana, sieltähän mä sitten löysin itteni kuitenkin keskeltä jotain tekonurmihelve**iä! Mielessä poltteli jo valmiiksi muistikuva niistä kahdesta aikaisemmasta kerrasta –ensimmäisestä ja viimeisestä – jolloin olin käynyt heinikkoa hakkaamassa. Olisko ollu noin 5 vuotta takaperin, lukioporukan kanssa. Silloin jo pelkkä mailan kädessä pitäminen oli haasteellista, palloon osuminen oli ilmeisesti säästetty jatkokursseille, koska itsehän tuskin osuin siihen kertaakaan.

Niin kuin ymmärtää saattaa, olin siis jo valmiiksi innoissani mahdollisuudesta nolata taas itseni. Kävimme kenttäetikettiä läpi, ja samalla selväksi kävi myös se, että pelin suurin ”tavoite” oli lyödä se testikkelin kokoinen murikka helv*tin kauas!

Hetkisen päästä kävi selväksi myös se, että olin joko aineissa tai sitten oppinut tietämättäni uusia kykyjä; par-kolmoset ja –neloset paukku koko ajan! V*ttu että meikä oli liekeissä! Ilmeisesti mielikuvaharjoittelulla simuloidut lappeenrantalaisnaamat tiin päällä tekivät tehtävänsä, koska pallo muistutti korkeintaan lokinpaskaa horisontissa!


No, niin kuin tiedätte, politiikka on golfin tapaan suhteellisen pa**a laji! Mun ylivoimaan kyllästyneenä luustollisesti heikommat kaverini päättivät keksiä, että onhan golfin kaltasessa homostelulajissa oltava myös tasotus, joka ei tässä yhteydessä kuvaa mun halua tasottaa rauta-ysillä vastapelaajien pärstää, vaan sitä, miten heikot pelaajat saadaan pärjäämään.

Nythän en siis puhu pelkästään huonoista, eli täysin läpipaskoiska pelaajista, vaan myös vammaisista sekä fyysisesti olemattomista luikeroista. Heitä varten keksittiin alalaji nimeltä puttaaminen. Nyt peliä oli mahdollista pelata, vaikkei ranteesta löytyisikään jerkkua 200 gramman mailan heiluttelemiseen.

Olihan mun sitte pakko näyttää näille alikasvusille apinoille, että mun griinipeli oli samaa luokkaa kuin mun vatsalihakset – teräksenlujaa. Driverin vaihto puppeliputteriin ei tuottanu mulle juurikaan ongelmia. Karstat läks parilla bogeyllä, ja sen jälkee meikän lavasta läks pelkkiä lintuja; muutama eagle, pari albatrossia ja tulipahan joukkoon yks 5 alle parin, mutta ilmeisesti se oli sen verran harvinaisempi juttu, ettei sitä oo vielä virallistettu sääntökirjoihin. Onnistuin myös lyömään kolme hole-in-onia yhdellä lyönnillä.


Loppukaneettina aiheesta voisin sanoa, että golfissa on ainakin yks hyvä puoli: varusteet on aivan s**tanan kalliita! Huonoja puolia on paitsi lajin vaarallisuus polville; rauta-kutosen hajottaminen lumpiota vasten voi olla hasardia, myös rumien vaatteiten pakollisuus greenillä. Vasta kun niistä tuulipuvuista päästiin eroon, niin käsite ojasta allikkoon saa aivan uuden merkityksen - eteen tulee baskerit ja tweedtakit! EI JU**LAUTA!!!111111 Missä muussa lajissa lohdutuspalkintoja on luvassa niille jotka pukeutuu naurettavimmin!!

Tossa viime perjantaina oli myös yliopiston pikkujoulut kaikille työntekijöille. Suomessa kovat densot alottelee kuuden aikoihin, täällä kemut alko aivan normaalisti jo kello 12. No, paskempi juttu tässä oli se, että mun unirytmit on vammautunut aika rankasti, ja hyvänä aamuna heräilin normaalisti vasta tuohon aikoihin.

Vodkatonicin kiskominen aamiasmurojen lomassa ei kuitenkaan kuulunut mun suunnitelmiin, joten heräsin kymmeneltä, söin nopean aamupalan, ja palasin takasin unten maille. Herätys uudestaan yhdeltä ja siitä nopea suihku + lounas. Tässä vaiheessa puhelimessa koreili jo about 15 vastaamatonta puhelua ja toinen mokoma viestejä. V**tu! Se kattilan tuijottaminen tuskin nopeuttaa sitä vedenkiehumisprosessia – s**tana, kai mä nyt täältä oon tulossa, toi ahdistelu korkeintaan nopeuttaa MUN KIEHUMISPROSESSIA!

Rento kauluspaita niskaan – musta on kuulemma tän vuoden punanen- paitaan matchaava koru kaulaan, koruun sopiva kello käteen, ronski ruiskaus takuuvarmaa emporiota hipiälle ja vóila, meikä oli valmis. Otin navigointisuunnaksi bisneskampuksen, jossa muut olivat jo viesteistä päätellen ohittaneet humaltumispisteen ajat sitten.

Kemut olivat odotetusti jo täydessä vauhdissa, ja pääruokalajia tarjoiltiin –siis kelatkaa, TARJOILTIIN – pöytiin. Paikalla oli vajaat sata henkeä, ja meni hetki ennen kuin löysin kaiken temmellyksen keskeltä nimilapullani varustetun paikan. Toinen tovi paloi siihen että taistelin tieni baaritiskille, jossa kaikki viljaa sisältävät tuotteet menivät yliopiston piikkiin. Siis sanonko vielä uudestaan: YLIOPISTO KUSTANSI NIIN VIINAT KUIN RUUATKIN!!!
Lappeenranta, what have you done to me!!!!!!!!!”

Suolan maku hävisi kuitenkin nopeasti, kun käsiini sattunut blondi päätyi huulilleni. Tunsin kuinka ilman humiditeetti nousi hetkessä. Vatsan pohjassa kipristeli. Tunsin vaahtoa kielenpäälläni ja epäröin hetken; oliko mahdollista että etenin sittenkin hieman liian innokkaasti. Tiukensin otettani blondin kaulasta ja päätin nauttia hetkestä niin kauan kuin sitä kestäisi. Ratu ojensi vapaaseen käteeni toisen blondin. Olin hetken taivaassa, vaikkei 4.5 -volttinen Pure Blonde suosikkioluisiini kuulunutkaan.

Kokoonnuimme työkavereiden kanssa pihalle tekemään tilannepäivityksen. Olin ilmeisesti kaksi tai seitsemän olutta jäljessä, riippuen siitä kehen verrattiin. Miehisyys oli koetuksella, saatoin jopa olla väärässä seurassa, koska mun cv:ssa ei ollut mainintaa jokaviikonloppuisesta maksan tuhoamisesta.

Päätin vaihtaa blondin hieman kiehtovampaan tuttavuuteen. Uusi seuralaiseni oli pehmeä mutta kirpeä, ehkä hieman liian naisellinen, mutta samalla kuitenkin kevyesti otteessaan pitävä ja… Siis mehän puhutaan vieläkin virvoitusjuomista, eikö? Smirnoffi tuntuu olevan tosimiehille kirosana, joskus jopa oikea S**TANA, joten meikähän voi sitä tällöin juoda sen suuremmitta tunnontuskitta.

Kello lähestyi viittä, ja mun laskurissa komeili vasta kahdeksikko. Tässä yliopiston baari oli juotu tyhjäksi, joten kaikki ottivat suunnan läheiseen, Paddy´s –nimiseen irkkupubiin. Juopumisesta ei ollut tässä vaiheessa tietoakaan, joten oli otettava astetta kovemmat keinot käyttöön. Joulumieltä nostatti huomattavasti tieto siitä, että mukana oli yliopiston luottokortti, jonka piikkiin kaikki saivat höylätä viinansa! Vote for the best christmas party, anyone?


Kun mallas oli kerta ilmaista, niin oli varmaan sanomattakin selvää että tällä kertaa juomingeissa ei säästelty. Luottokortti oli kuin Graalin malja. Se kiersi kädestä käteen, ihankuin kuin kaikkien eloonjääminen olisi ollut siitä kiinni. Satuin itse osallistumaan fitness centerin spontaanisti järjestämään Mr/Ms Bicep –kilpailuun, mutta jännityksen säilyttämiseksi annoin kontribuutioni vain tuomariäänen muodossa. Juryna toimiminen oli kuitenkin niin vaativaa, että mun oli sen jälkeen huolehdittava palautumisestani. Mmm, minttujäätelöä.

Luonnonlaki sanelee ilmeisesti sen, että akateemisesti koulutetuista henkilöistä tulee humalassa ärsyttäviä. Been there, done that. Samainen laki sanelee myös sen, että akateemisesti kouluttautumattomista, eli siis amiksista a.k.a autovarkaista tulee kännissä aivan v*tun ärsyttäviä!! Been there, seen that. Ja valitettavasti tämänkertainen iltama ei ollut poikkeus.

Ratu & Deon, molemmat jotka tunsin ”kohtuullisen” fiksuina tyyppeinä, dematerialisoituivat viimeistään viidennentoista ohrapirtelön jälkeen ja heidän paikkansa ottivat kaksi kirkuvaa mölyapinaa! Jottei ilta päättyisi puolisalkoon, päätti Ratu kaikessa fiksuudessaan sivellä schmeisselinsä paikallisella ironmanilla, ja olihan Deonin vastattava kutsuhuutoon näyttämällä oma ”miehisyytensä” kaiken kansan edessä! Very classy indeed! Läsnäolijoiden kannalta olis tosin ollu parempi, jos kaverit olis tempaustensa sijaan temponu toisiaan vaikka PATAAN!!!

Mun oli pakko tehdä asialle jotain. Rupesin kantamaan tiskiltä juotavaa kaksin käsin jotta
a) pojat keskittyis meisseleidensä sijaan Smirnoffiin b) muiden muistikuvat ei aamulla olis aivan niin yksityiskohtaisia c) turruttaisin omat aistini ja täten vähentäisin kärsimystäni, en nimittäin muistanut varanneeni matkaa Golgatalle.

Option a epäonnistuessa oli aina jokerimahdollisuus, jotta pojilta menisi filmi poikki, mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin. Toki mun oli ritarillisesti uhrattava myös itseni tässä leikissä, onneksi kuitenkin sain tytöiltä hieman vetoapua. Jotenkin salakavalasti mun pullot kiersivät aina niiden kautta, palaten aina mystisesti reilusti tyhjempinä. Tosin melamestareiden tuon hetkinen kunto huomioon ottaen, olis ollu aika sama vaikka olisin täyttänyt heidän pullonsa suoraan omistani, looginen ajattelukyky, puhumattakaan jostain niin vaikeasta kuin ymmärrettävien lauseiden muodostamisesta, oli selkeästi poissa laskuista.

Ilmanen viina teki kuitenkin tehtävänsä, ja jossain vaiheessa iltaa baarinväki ehdotti meille (seurueen koko oli about 30 henkeä) kauniisti, josko vaihtaisimme anniskelupaikkaa suosiolla, vai mieluummin viranomaisten avustama;) Siirryimme takaisin yliopiston omistamiin nautiskelutiloihin, eli The Loftiin, jonne bileet lopulta päättyivätkin. Tosin jostakin mulle täysin tuntemattomasta syystä sekä Ratu että Deon sammuivat matkalla McDonaldsiin… Mission accomplished!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa Joulua Joonalle!
Kohta on reissu lusittu ja on kotiinlähdön aika. Paljon olet matkan aikana nähnyt ja kokenut ..ainakin blogin mukaan..:) ja niillä eväillä jatkat sitten kotiinpalattuasi täällä.
Tosin kaikki jututhan eivät olleet faktaa...eihän...
On mukava saada sinut kotiin, samaa mieltä on myös pikkuveljesi Jesse!!

Jouluaatto-terveisin Äiti

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Tack så mycket!

God Jul på sinne också!

Kyllähän se väistämättä näyttää siltä, että tuossa lähitulevaisuudessa saattaa paluu olla ajankohtainen, jollei se hakemani viisuminpidennys sitten mene läpi.

Ensi viikolla kuulemma ilmoittavat suurlahetystöstä, ja mikäli tulos on positiivinen, niin seuraava askel on kansalaisuuden hakeminen. Prosessi kestää kuulemma muutaman kuukauden.
Pidetään peukkuja.

Aivan kaikki jutut eivät tietenkään pidä ihan kirjaimellisesti paikkaansa, esimerkiksi kokaiinin ohella olen käyttänyt myös silloin tällöin heroiinia.

Lisäksi aikaisemmin mainitsemani 200 kilon penkkipunnerrus oli itse asiassa vain 197.5 kiloa, mutta pyöristin lukemat ylimääräisen magnesiumin takia.

Mikäli en tule kotiin, niin uskollinen pikkuveljeni -Bull- voi pitää leasing-kautenaan rikkomansa sohvan ilman sen suurempia tunnontuskia.

Joulupäiväterveisin,

ainoa vanhin poikanne

Bill

Julius kirjoitti...

Tjänare!

Vielä näyttää sielläkin olevan jotain uutta ja opittavaa. Mutta ymmärrän, ei tuollaisia golf -harrastuksia kannata täällä kokeilla, saattavat pian nauraa! Mutta nyt turvallisen matkan päässä on hyvä kokeilla. Ite läiskin yläasteella ja lukiossa vähäsen tuolla Tornio-Haparanda kentällä, siinä jos on kova jätkä ni voi rätkästä range-radalla Suomesta Ruotsiin (en lyöny). Muutenki isommat radat menee Suomesta Ruotsiin ja takaisin. No, empä ole silti jatkanu harrastusta. Voidaan kai sitte ku tuut ni vaihtaa sali golfiin...vai?

Onhan tuossa kieltämättä pieni ero verrattuna Lappeenrannan yo:n bileisiin. En muista kovin usein käyneeni yliopiston bileissä, joissa minulle olisi varattu oma nimilapulla varustettu paikka ja jossa kouraani olisi tungettu LTY:n tunnuksella varustettu luottokortti. Voisi tosin olla, että tietyissä käsissä kortti ajautuisi välittömästi ulos baarista ja seuraavana päivänä niillä tietyissä kourissa olisi Porschen tms muun höpöhöpöauton ratti.

Tällä hetkellä laiskottelen Torniossa ja vietän miljoonan kalorin päiviä. Ahistaa. Kohta lähen lenkille, huomenna taas salille. Käväsin jo kerran treenaan ja yhesti uimahallissa (uin 700 m, en siis katsellut pelkästään sitä naisuimavalvojaa, vaikka hänen kanssansa toki juttelin, vanha tuttu) Kohokohta tähän mennessä ei ole ollut pandan konvehtirasia (älä kiroile)vaan kaverin luona savusauna + palju! Se se on fiilistelyä! Lappeeseen menen uudenvuoden jälkeen joku päivä. Millos ite?

Röyh!

Joona "Crocodile Dundee" kirjoitti...

Jau!

kyllähän se vanha koira aina uusia temppuja oppii, eikä ne välttämättä vielä tohon loppunu. Saattaahan tässä vielä jotain olla hihassa.

Kyllähän sitä vois tulevaisuudessa käydä esim. jalkapäivän aina treenaamassa rangella, kävely, samoin kuin sählynpeluu kuulemma riittää vallan mainioksi jalkatreeniksi.

Mutta tässäkin on muistettava kohtuus, koska jalkojen aktiivinen työskentely syö resursseja yläkehon maksimaaliselta palautumiselta.

Toki noissa edellä mainituissa bileissä oli se takana, et ne oli järjestetty pelkästään yliopiston työntekijöille, eikä kelle tahansa Pelle Hermannille.

Vastaavissa tilaisuuksissa Lappeessa tosin assareille sekä talonmiehelle tarjotaan yleensä puolikas lasi pommaccia.

Professoreille saattaa olla luvassa jopa pullo keppanaa, mikäli omien kurssien läpäisyprosentti on neljän tenttikerran jälkeen yli 20%.

Miljoonan kalorin päivät + uimahalli = täydellinen yhdistelmä, ainakin mikäli tarkoituksena on muistuttaa Kurskia.

Lappeeseen palaan joku päivä uuden vuoden jälkeen, sitä en tosin tiedä et onko kyseessä helmi-, huhti- vai täysikuu.

Rrrauh!

Jesse kirjoitti...

Kreegah!!

Siis kyllä taas tää joulu alkaa jyrsimään pienen miehen mieltä. Suklaata ja piparia sun muuta tilpehööriä tulee joka tuutista ja salitkin oli aattona kiinni - useammassa paikassa jopa 25. päivä! Siis voi kerpele!! Nyt viimein 26. päivä teen comebackin sinne ainoalle ja oikealle (no okei, se on edelleen remontissa, mutta toi teiska nyt on lähin vaihtoehto) verstaalle, missä muovataan pikkupojista Kivistön (nimi muutettu.) veroisia koljatteja.

Dietille piti pala heti 25. päivä, mutta loppua ei näy ja voi olla että menee siihen 2.1.09 että päästään takaisin oikeille raiteille. -ttu.

Noh, nyt pitäisi tehdä siirtymä monnilta verstaalle siirtelemään mineraaleja sekä vertikaalisessa että horisontaalisessa suunnassa, lähinnä vetoliikkeiden voimin. Omaa ihran täyttämää ruhoa olisi myös tarkoitus liikutella siinä ohella.

Paidat oli hyvät, sopivat ja siistit, ja bounceri pitää lokinkoivet loitolla mun koneesta kun oon pajalla/koulussa/töissä.

arrr

J.K

Julius kirjoitti...

Pakko mainita Tornion salista missä käyn nyt (tai no kerran käyny vasta jouluna haha) että se on kyllä loistopaikka nykysin! Sinne pääsee sormenjälkitunnistimella (muuta korttia ei tarvi) kellon ympäri eli 24 h ja se on just laajentanu aika kivasti. Davidin vehkeitä kaikki mahollinen ja niitä on paljon! Ja irtolimppuja yms. löytyy sinne Coleman-sarjaan saakka. Kymppikortti makso vaivaset 36 euroa, kuukaus visisin 32 (tai 30). Tuleepi ikävä :(